Gedenkteken met cortenstaal en leisteen

Het cortenstaal in dit gedenkteken is roodbruin gekleurd door de roestlaag die zicht op de oppervlakte van het staal heeft gevormd. Deze roest is enerzijds een natuurlijke beschermlaag voor het staal, maar zorgt anderzijds ook voor deze warme kleur. Di... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33971
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Exclusief, Met bijzondere betekenis
Graftype Enkel
Kleur Bruin
Materiaal Cortenstaal
Steensoort Leisteen
Uitvoering met rvs lantaarn

Productomschrijving

Het cortenstaal in dit gedenkteken is roodbruin gekleurd door de roestlaag die zicht op de oppervlakte van het staal heeft gevormd. Deze roest is enerzijds een natuurlijke beschermlaag voor het staal, maar zorgt anderzijds ook voor deze warme kleur. Dit is ook de reden waarom het levendige gekleurde leisteen zo goed past in het geheel. Het leisteen is namelijk vooral antraciet van kleur, maar bevat door het hoge gehalte ijzer ook dezelfde roodbruine roestkleur. Op de linkerkolom van leisteen is het silhouet van een visser gemaakt om zo iets meer te vertellen over de hobby. Het liggende deel wordt deels bedekt door de twee ruw gekartelde cortenstalen dekplaten, waarin ook de naam is uitgespaard. De ruimte tussen de twee liggende delen van cortenstaal is opgevuld met split en heldere glasbrokken.
Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.