Natuursteen grafmonument met de hemelpoort

De trap en poort staan symbool voor de hemelpoort. Deze symboliek is op een fraaie manier in het natuursteen van de letterplaat verwerkt en de poort heeft zelfs een kunstzinnige achtergrond van glas gekregen. Dit glazen kunstwerkje komt helemaal tot zi... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35377
Architectuur Trap
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Met bijzondere betekenis
Glas Glasfusing
Graftype Enkel
Kleur Grijs
Onderdeel Letterplaat
Symboliek Trap

Productomschrijving

De trap en poort staan symbool voor de hemelpoort. Deze symboliek is op een fraaie manier in het natuursteen van de letterplaat verwerkt en de poort heeft zelfs een kunstzinnige achtergrond van glas gekregen. Dit glazen kunstwerkje komt helemaal tot zijn recht wanneer het zonlicht er van achter doorheen schijnt. De donkergrijze lettersteen heeft een warme textuur en bevat alle opschriften zoals de naam, data en persoonlijke spreuken. Het liggende deel bestaat uit een lichtgrijze natuurstenen omranding en is verdeeld in twee vakken. Het kleinste deel is bedekt met kiezels en het voorste deel is bedekt met potgrond en beplanting.
Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.