Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Islamitische grafsteen

Islamitische grafmonumenten va wij in vele soorten. Wij zijn bekend met de specifieke manier van belettering en kunnen diverse symbolen aanbrengen op het grafmonumet. U kunt bij ons kiezen uit een zeer brede selectie; van een eenvoudig budgetmodel tot een bijzonder ontwerp, vervaardigd uit materialen als RVS, glas, hout of cortenstaal.

Islamitische grafsteen met minaret

Het ontwerp van het Islamitische grafmonument is samen met de nabestaanden bepaald. Aan de indeling en vormgeving van een Islamitisch monument zitten traditionele voorschriften, maar er is steeds meer mogelijk. Het monument is gemaakt van zwart gepolijst graniet, waarbij de opschriften zijn ingelegd met bladgoud. Een groot deel van het liggende gedeelte bevat geen afdekking van natuursteen. Dit is gedaan omdat bij veel Islamitische graven meegebrachte bloemen voor de overledene op het graf worden gelegd. Deze bloemen kunnen nabestaanden in de uitsparing op het graf leggen, waardoor de kwaliteit van het natuursteen blijft behouden.

Islamitische grafsteen met minaretfoto 1
Islamitische grafsteen met minaret foto 1
Islamitische grafsteen met minaret foto 2
Islamitische grafsteen met minaret foto 3
Islamitische grafsteen met minaret foto 4
Islamitische grafsteen met minaret foto 5

Islamitische grafsteen

Islamitische grafsteen met glas en natuursteen. Op de glasplaat is een minaret afgebeeld. De letters op de voorband zijn van brons. Onze adviseurs helpen u graag met het ontwerpen van het monument.

Islamitische grafsteen foto 1

Islamitisch grafmonument met kalligrafie

Dit Islamitische grafmonument met kalligrafie biedt ruimte aan een Arabische tekst. De letterplaat heeft een karakteristieke vorm, waarop bovenaan het symbool van de maan en de ster is aangebracht. De letterplaat kan naar wens worden voorzien van Koranteksten en de naam en data van de overledene. Op het liggende gedeelte is een rechte rivier van glas geplaatst, met daarnaast ruimte voor beplanting. Dit element zorgt samen met het zacht grijze natuursteen voor een frisse en moderne uitstraling.

Islamitisch grafmonument met kalligrafiefoto 1
Islamitisch grafmonument met kalligrafie foto 1
Islamitisch grafmonument met kalligrafie foto 2

Islamitische grafstenen

Islamitische grafsteen van zwart graniet met bladgoud.

Islamitische grafstenen foto 1
Islamitische grafstenen foto 1
Islamitische grafstenen foto 2
Islamitische grafstenen foto 3
Islamitische grafstenen foto 4