Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Algemeen grafsteen versteend hout

Algemeen grafsteen versteend hout foto 1
Deze grafsteen van versteend hout is op een algemeen graf geplaatst. Vanwege het grillige oppervlak van het hout is er gekozen voor een bronzen tekstplaatje in plaats van gezandstraalde letters. Daarnaast combineert brons uitstekend met versteend hout.... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 21440
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Collectie Natuurlijk, Onderhoudsvrij, Puur natuur
Graftype Algemeen
Kleur Bruin
Materiaal Brons, Versteend hout
Productgroep Grafmonumenten

Productomschrijving

Deze grafsteen van versteend hout is op een algemeen graf geplaatst. Vanwege het grillige oppervlak van het hout is er gekozen voor een bronzen tekstplaatje in plaats van gezandstraalde letters. Daarnaast combineert brons uitstekend met versteend hout.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.