Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Grafmonumenten collectie Voorbeelden van grafmonumenten

“De grafmonumenten op deze pagina zijn onderdeel van onze basiscollecties. Dit betekent dat u een grafmonument kunt kiezen zoals u het op deze website ziet, maar ook samen met een van onze adviseurs kunt personaliseren. Alles wat u op onze website ziet kunnen we compleet op uw wensen afstemmen. Hiervoor maken wij samen met u een persoonlijk ontwerp. Via dit overzicht kunt eenvoudig door ons assortiment bladeren en de verschillende collecties in detail bekijken. Vergeet niet om de voorbeelden, die u aanspreken te bewaren in uw fotomap, zodat u ze later eenvoudig kunt terugvinden.”

Marco Fronik – Adviseur Den Hollandsche Mijdrecht

Wanneer u een gedenkteken wilt laten maken, dan kunnen wij dit in verschillende materialen voor u doen. Natuursteen is het bekendste en daarom meest gebruikte materiaal, maar materialen als glas of RVS geven het monument een wat modernere uitstraling. Wij kunnen daarnaast ook een heel bijzonder monument voor u vervaardigen met materialen als onder meer brons, lood, hout of cortenstaal. Of we nu werken met deze verrassende materialen, of dat u kiest voor een bekender materiaal zoals natuursteen, zowel ruw als bewerkt, wij zorgen altijd voor een bijzonder en uniek monument. Zoekt u een monument gemaakt van glas? Wij bieden ook een brede collectie glazen gedenktekens vervaardigd uit glas of in combinatie met glas.

Natuurlijke grafmonumenten

Ruw of onbewerkt natuursteen wordt steeds vaker toegepast. Het geeft een gedenkteken een rustieke en natuurlijke uitstraling. Voor het vinden en kiezen van een ruwe steen of zwerfkei die voldoet aan uw wensen, adviseren wij om altijd om verschillende exemplaren in het echt te bekijken. Wij hebben daarom in onze winkels en inspiratietuinen veel voorbeelden staan van zwerfkeien en ruwe stenen waaruit u kunt kiezen. Ook is het de moeite waard om te kijken naar de exemplaren van versteend hout. Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur.

Verschillende stijlen en uitvoeringen

In dit overzicht vindt u voorbeelden van verschillende stijlen en uitvoeringen. Zo bieden we in de collectie “Eenvoudig tot bijzonder” modellen in uiteenlopende stijlen en materialen aan, die passen bij de richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. In de andere collecties vindt veel uiteenlopende grafsteensoorten die in een specifieke stijl (zoals modern, klassiek, licht en wit, onderhoudsvrij, kunstenaars), prijsklasse (budget of exclusief) zijn uitgevoerd of voor een specifieke leeftijdsgroep of doelgroep (bijvoorbeeld Jong en eigentijds) zijn ontworpen. Mocht u opzoek zijn naar een specifieke vorm, dan kunt u ons assortiment aan hartvormen of zuilen bekijken

Soorten grafmomumenten

Afhankelijk van de richtlijnen van de begraafplaats en het soort graf waarvoor het gedenkteken bedoeld is, kunt u kiezen voor een monument voor een specifieke grafsoort. Hoewel veel voorbeelden op deze website zijn weergegeven als grafmonument voor een enkel graf, kan elk voorbeeld ook als basis of inspiratie worden gebruikt voor het ontwerp van een gedenkteken voor een familie- of dubbelgraf, algemeen graf, kort graf of als grafzerk.

Grafmonument per cultuur of religie

De tradities rondom de uitvaart, maar ook het ontwerp van een grafmonument verschillen sterk per cultuur. Zo bevatten veel Islamitsche gedenktekens een tekening of vorm van een minaret en wordt er doorgaans geen liggende steen over het graf geplaatst. Voor Chinese gedenktekens wordt er veel gekozen voor gepolijste stenen en hebben de monumenten veelal een hoge omranding en kenmerken van een traditionele Chinese bouwstijl. Ook binnen deze culturen zijn veranderingen te zien in het uiterlijk van monumenten.

Speciale grafmonumenten

grafmonumenten adviseur ontwerper marco fronik
085-3035780
Marco Fronik

Een mooi en persoonlijk gedenkteken uitzoeken.

“Neem de tijd voor het oriënteren op een gedenkteken, de mogelijkheden zijn oneindig. Door de voorbeelden te bekijken op onze website krijgt u een goede indruk van wat u wel en niet mooi vindt. Op basis van wat u mooi en passend vindt maken we samen met u een nieuw ontwerp dat de juiste uitstraling heeft en goed bij de overledene past. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend voor u.

Heeft u een vraag over een gedenkteken dat u heeft gezien, wilt u graag advies over uw ideeën en gedachten, of zoekt u iets specifieks? We staan u graag bij om al uw vragen te beantwoorden.”

Stel gerust uw vraag

Met zorg en passie ontworpen

Altijd volgens uw wensen en budget

Nadat de uitvaart heeft plaatsgevonden, zoekt u een bijzondere plaats om te kunnen gedenken. Deze plek moet natuurlijk persoonlijk zijn, daarom maken wij elk grafmonument op maat. Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment gedenktekens en als u een voorbeeld ziet dat u aanspreekt, bewaart u deze eenvoudig in uw persoonlijke fotomap.

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

Den Hollandsche Gedenktekens creëert al meer dan 70 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke gedenktekens. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek en waardevol gedenkteken voor uw dierbare.

Hoe werkt het aanschaffen van een grafmonument?

Het allerbelangrijkste is dat er een grafmonument tot stand komt dat past bij de overledene en geheel naar tevredenheid van de familie wordt gemaakt en geplaatst. Daarom geven wij de familie alle ruimte om uitgebreid rond te kijken in onze inspiratietuinen en hen zo een goed beeld te geven van de mogelijkheden. Wilt u direct advies of heeft u geen idee waar u moet beginnen, wij helpen u op weg.

Neem contact met mij op
grafmonumenten den hollandsche contact
Bel ons:

Ma t/m vr van 09:00 tot 17:30
Za van 09:00 tot 17:00
telefonisch bereikbaar

question_answer
Hoe kunnen wij helpen?
Stel uw vraag

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gedenkteken? We begeleiden u graag in het maken van de juiste keuze.

store
Bezoek onze winkels
Maak een afspraak

Breng een bezoek aan één van onze vele inspiratiewinkels in Nederland.

arrow_upward