Grafmonumenten collectieRuim 1500 online grafmonument voorbeelden

Den Hollandsche Gedenktekens ontwerpt al ruim 70 jaar bijzondere grafmonumenten met zorg en aandacht. Wij maken en plaatsen deze grafmonumenten in heel Nederland, België en de grensstreek van Duitsland.

Marco Fronik – Adviseur Den Hollandsche Gedenktekens

Wanneer u een gedenkteken wilt laten maken, dan kunnen wij dit in verschillende materialen voor u doen. Natuursteen is het bekendste en daarom meest gebruikte materiaal, maar materialen als glas of RVS geven het monument een wat modernere uitstraling. Wij kunnen daarnaast ook een heel bijzonder grafmonument voor u vervaardigen met materialen als onder meer brons, lood, hout of cortenstaal. Of we nu werken met deze verrassende materialen, of dat u kiest voor een bekender materiaal zoals natuursteen, zowel ruw als bewerkt, wij zorgen altijd voor een bijzonder en uniek monument. Zoekt u een monument gemaakt van glas? Wij bieden ook een brede collectie glazen gedenktekens vervaardigd uit glas of in combinatie met glas.

Natuurlijke grafmonumenten

Ruw of onbewerkt natuursteen wordt steeds vaker toegepast als grafmonument. Het geeft een gedenkteken een rustieke en natuurlijke uitstraling. Voor het vinden en kiezen van een ruwe steen of zwerfkei die voldoet aan uw wensen, adviseren wij om altijd om verschillende exemplaren in het echt te bekijken. Wij hebben daarom in onze winkels en inspiratietuinen veel voorbeelden staan van zwerfkeien en ruwe stenen waaruit u kunt kiezen. Ook is het de moeite waard om te kijken naar de exemplaren van versteend hout. Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur.

Verschillende stijlen en uitvoeringen

In dit overzicht vindt u voorbeelden van verschillende stijlen en uitvoeringen. Zo bieden we in de collectie “Eenvoudig tot bijzonder” modellen in uiteenlopende stijlen en materialen aan, die passen bij de richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. In de andere collecties vindt veel uiteenlopende grafsteensoorten die in een specifieke stijl (zoals modern, klassiek, licht en wit, onderhoudsvrij, kunstenaars), prijsklasse (budget of exclusief) zijn uitgevoerd of voor een specifieke leeftijdsgroep of doelgroep (bijvoorbeeld Jong en eigentijds) zijn ontworpen. Mocht u opzoek zijn naar een specifieke vorm, dan kunt u ons assortiment aan hartvormen of zuilen bekijken. Hier leggen wij u alles uit over kosten van een grafsteen

Soorten grafmomumenten

Afhankelijk van de richtlijnen van de begraafplaats en het soort graf waarvoor het gedenkteken bedoeld is, kunt u kiezen voor een monument voor een specifieke grafsoort. Hoewel veel voorbeelden op deze website zijn weergegeven als grafmonument voor een enkel graf, kan elk voorbeeld ook als basis of inspiratie worden gebruikt voor het ontwerp van een gedenkteken voor een familie- of dubbelgraf, algemeen graf, kort graf of als grafzerk.

Grafmonument per cultuur of religie

De tradities rondom de uitvaart, maar ook het ontwerp van een grafmonument verschillen sterk per cultuur. Zo bevatten veel Islamitsche gedenktekens een tekening of vorm van een minaret en wordt er doorgaans geen liggende steen over het graf geplaatst. Voor Chinese gedenktekens wordt er veel gekozen voor gepolijste stenen en hebben de monumenten veelal een hoge omranding en kenmerken van een traditionele Chinese bouwstijl. Ook binnen deze culturen zijn veranderingen te zien in het uiterlijk van monumenten.

Bijzondere grafmonumenten

grafmonumenten adviseur ontwerper marco fronik
085-3035780
Marco Fronik

Een mooi en persoonlijk gedenkteken uitzoeken.

“Neem de tijd voor het oriënteren op een gedenkteken, de mogelijkheden zijn oneindig. Door de voorbeelden te bekijken op onze website krijgt u een goede indruk van wat u wel en niet mooi vindt. Op basis van wat u mooi en passend vindt maken we samen met u een nieuw ontwerp dat de juiste uitstraling heeft en goed bij de overledene past. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend voor u.

Heeft u een vraag over een gedenkteken dat u heeft gezien, wilt u graag advies over uw ideeën en gedachten, of zoekt u iets specifieks? We staan u graag bij om al uw vragen te beantwoorden.”

Stel gerust uw vraag

Met zorg en passie ontworpen

Altijd volgens uw wensen en budget

Nadat de uitvaart heeft plaatsgevonden, zoekt u een bijzondere plaats om te kunnen gedenken. Deze plek moet natuurlijk persoonlijk zijn, daarom maken wij elk grafmonument op maat. Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment gedenktekens en als u een voorbeeld ziet dat u aanspreekt, bewaart u deze eenvoudig in uw persoonlijke fotomap.

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

Den Hollandsche Gedenktekens creëert al meer dan 70 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke gedenktekens. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek en waardevol gedenkteken voor uw dierbare.

Het allerbelangrijkste is dat er een grafmonument tot stand komt dat past bij de overledene en geheel naar tevredenheid van de familie wordt gemaakt en geplaatst. Daarom geven wij de familie alle ruimte om uitgebreid rond te kijken in onze inspiratietuinen en hen zo een goed beeld te geven van de mogelijkheden. Wilt u direct advies of heeft u geen idee waar u moet beginnen, wij helpen u op weg.

Stel hier uw vraag

Hoe werkt het aanschaffen van een grafmonument?

Wij leggen uit hoe het oriënteren op en het ontwerpen van een grafmonument of grafsteen bij Den Hollandsche in zijn werk gaat.
Hoe werkt het aanschaffen van een grafmonument?
Het allerbelangrijkste is dat er een grafmonument tot stand komt dat past bij de overledene en geheel naar tevredenheid van de familie wordt gemaakt en geplaatst. Daarom geven wij de familie alle ruimte om uitgebreid rond te kijken in onze inspiratietuinen en hen zo een goed beeld te geven van de mogelijkheden. Wilt u direct advies of heeft u geen idee waar u moet beginnen, wij helpen u op weg.
Wat kost een grafsteen ongeveer?
De prijs van een grafsteen of grafmonument van goede kwaliteit begint al bij 1.650 euro, maar kan oplopen afhankelijk van de keuzes die u maakt. De materiaalsoort(en), de omvang en de gekozen accessoires en belettering zijn slechts enkele elementen die invloed hebben op de kosten van een grafmonument. Omdat wij grafmonumenten altijd op maat maken, geven wij u graag een gerichte prijsopgave die aansluit bij uw wensen.
Plaatsen jullie monumenten in heel Nederland?
We plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. We zijn regelmatig bij u in de buurt. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen. Bij ons is uw monument in vertrouwde handen, hier staan wij garant voor. Wij begeleiden u van begin tot eind via ons klantportaal. Hiermee houden wij u op de hoogte van de status en levertijd van het grafmonument.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Moet ik een afspraak maken als ik een bezoek wil brengen?
U kunt altijd vrijblijvend langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u direct advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.