Grafmonumenten en grafstenen uw inspiratie voor een persoonlijk grafmonument

“Een grafmonument maken wij op maat en we kijken tijdens het ontwerpen samen met u naar de mogelijkheden binnen uw budget. Zo kunnen we altijd voor u een uniek en persoonlijk gedenkteken verzorgen en samen een bijzondere gedenkplek creëren voor uw dierbare. Ter inspiratie vindt u hier onze collecties met voorbeelden van grafstenen, grafmonumenten en andere duurzame gedenktekens.”

Marco Fronik – Den Hollandsche Gedenktekens

Grafmonumenten in verschillende materialen – maak uw keuze

Laat u inspireren door onze voorbeelden.

Een grafmonument kunnen wij in verschillende materialen voor u vervaardigen. Natuursteen is het bekendste en daarom meest gebruikte materiaal van grafmonumenten. Materialen als glas of RVS geven een grafmonument een wat modernere uitstraling. Wij kunnen daarnaast ook een heel bijzonder monument voor u vervaardigen met materialen als onder meer brons, hout of cortenstaal.

Natuurlijk grafmonument

Ruw of onbewerkt natuursteen wordt steeds vaker in grafmonumenten toegepast. Het geeft een gedenkteken een rustieke en natuurlijke uitstraling. Voor het vinden en kiezen van een ruwe steen of zwerfkei die voldoet aan uw wensen, adviseren wij om altijd om verschillende exemplaren in het echt te bekijken. Wij hebben daarom in onze winkels en inspiratietuinen veel voorbeelden staan van zwerfkeien en ruwe stenen waaruit u kunt kiezen. Ook is het de moeite waard om te kijken naar de exemplaren van versteend hout. Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur.

Grafmonumenten in verschillende stijlen en uitvoeringen

In dit overzicht vindt u voorbeelden van verschillende stijlen en uitvoeringen van grafmonumenten. Zo bieden we in de collectie “Eenvoudig tot bijzonder” grafmonumenten in uiteenlopende stijlen en materialen aan, die passen bij de richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. In de andere collecties bieden we grafstenen en gedenktekens aan in een specifieke stijl (zoals modern, klassiek, licht en wit, kunstenaars), prijsklasse (budget of exclusief) of voor een specifieke leeftijdsgroep (bijvoorbeeld Jong en eigentijds).

Aan het woord

De mensen van Den Hollandsche over: een bezoek aan de winkel, het ontwerpen van een grafmonument en de vijf belangrijkste vragen over de prijs van een grafmonument:

een gedenkteken dat past bij het karakter van de overledene

01:00

01:00

01:00

Boris

Vertelt over het grafisch uitwerken van een grafmonument en het contact met de familie.

over ons den hollandsche gedenktekens bezoek

00:58

00:58

00:58

Marc

Vertelt over het belang van zijn werk als beletteraar van grafmonumenten.

een gedenkteken naar volle tevredenheid van de familie ontwerpen

01:03

01:03

01:03

Karien

Legt uit hoe zij samen met families tot een passend ontwerp van het grafmonument komt.

een gedenkteken naar volle tevredenheid van de familie ontwerpen

01:00

01:00

01:00

Wim

Geeft antwoord op de vijf belangrijkste vragen over de prijs van grafmonumenten.

Grafsoorten

Afhankelijk van de richtlijnen van de begraafplaats en het soort graf waarvoor het gedenkteken bedoeld is, kunt u kiezen voor een monument voor een specifieke grafsoort. Hoewel veel voorbeelden op deze website zijn weergegeven als grafmonument voor een enkel graf, kan elk voorbeeld ook als basis of inspiratie worden gebruikt voor het ontwerp van een gedenkteken voor een familie- of dubbelgraf, algemeen graf, kort graf of als grafzerk.

Grafmonumenten per cultuur

De tradities rondom de uitvaart, maar ook het ontwerp van een grafmonument verschillen sterk per cultuur. Zo bevatten veel Islamitsche grafmonumenten een tekening of vorm van een minaret en wordt er doorgaans geen liggende steen over het graf geplaatst. Voor Chinese gedenktekens wordt er veel gekozen voor gepolijste stenen en hebben de monumenten veelal een hoge omranding en kenmerken van een traditionele Chinese bouwstijl. Ook binnen deze culturen zijn veranderingen te zien in het uiterlijk van monumenten.

Speciaal

grafmonumenten adviseur ontwerper marco fronik

Marco Fronik

085-3035780

Marco Fronik

085-3035780

Een mooi en persoonlijk gedenkteken uitzoeken.

“Een grafmonument uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig. Door de voorbeelden te bekijken op onze website krijgt u een goede indruk van wat u wel en niet mooi vindt. Op basis van wat u mooi en passend vindt maken we samen met u een nieuw ontwerp dat de juiste uitstraling heeft en goed bij de overledene past. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend voor u.

Heeft u een vraag over een gedenkteken dat u heeft gezien, wilt u graag advies over uw ideeën en gedachten, of zoekt u iets specifieks? We staan u graag bij om al uw vragen te beantwoorden.”

Stel gerust uw vraag

Grafmonument persoonlijk ontworpen

Altijd volgens uw wensen en budget

Nadat de uitvaart heeft plaatsgevonden, zoekt u een bijzondere plaats om te kunnen gedenken. Deze plek moet natuurlijk persoonlijk zijn, daarom maken wij elk grafmonument op maat. Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment gedenktekens en als u een voorbeeld ziet dat u aanspreekt, bewaart u deze eenvoudig in uw persoonlijke fotomap.

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

Den Hollandsche Gedenktekens creëert al meer dan 71 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke grafmonumenten. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek grafmonument: een waardevol gedenkteken voor uw dierbare.

grafsteen plaatsen