Cortenstalen grafsteen met anker

Dit grafmonument, vervaardigd uit hoogwaardig cortenstaal, biedt een eigentijds en robuust eerbetoon aan uw geliefde. Het duurzame materiaal wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke, roestbruine patina dat op subtiele wijze versmelt met de omgeving. Het ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 21031
Collectie Christelijk, Kunstenaars, Modern
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin
Liggende deel Cortenstaal, Geheel beplanting in vlakken, Golfvorm of bogen, Hout
Materiaal Cortenstaal, Hout
Productsoort Letterplaat
Staande deel Cortenstaal
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Dit grafmonument, vervaardigd uit hoogwaardig cortenstaal, biedt een eigentijds en robuust eerbetoon aan uw geliefde. Het duurzame materiaal wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke, roestbruine patina dat op subtiele wijze versmelt met de omgeving. Het opvallende kenmerk van dit monument is de aanwezigheid van een artistiek vormgegeven anker, dat liefdevol is geïntegreerd in het ontwerp, wat een persoonlijke connectie kan symboliseren, zoals standvastigheid, hoop of zeevaart. De ruimte op de cortenstalen plaat biedt mogelijkheden voor persoonlijke gravures van bijvoorbeeld namen of boodschappen. Dit grafmonument combineert duurzaamheid, personalisatie en een modern ontwerp tot een respectvolle herinnering aan uw dierbare.


Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.