Eigentijds gedenkteken met natuurlijke elementen

Met het unieke exemplaar versteend hout en de toepassing van verschillende materialen is dit een eigentijds gedenkteken met natuurlijke elementen. Zo bestaat de kleur van het fraaie exemplaar van versteend hout uit warme roodbruine tinten, evenals het ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32705
Artikelnummer 15799
Collectie Leisteen, Natuurlijk, Onderhoudsvrij
Glas Linea Azzurra - Helder
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin
Liggende deel Leisteen
Materiaal Glas, Leisteen, Versteend hout
Productgroep Grafmonumenten
Staande deel Natuurlijk en glas, Versteend hout en glas
Steennaam Leisteen
Subtype Staande steen met vloer
Vormgeving Natuurlijke zuilen

Productomschrijving

Met het unieke exemplaar versteend hout en de toepassing van verschillende materialen is dit een eigentijds gedenkteken met natuurlijke elementen. Zo bestaat de kleur van het fraaie exemplaar van versteend hout uit warme roodbruine tinten, evenals het iets donkerder gekleurde split binnen de grijze omranding van leisteen. Als letterplaat is ervoor gekozen om een ‘gebrokkelde’ glasplaat met een mooie blauwgroene kleurtint te gebruiken en de gekozen glasblokken, die als een meanderende rivier zijn neergelegd, passen hier goed bij. Door de gemaakte combinaties van natuurlijke materialen en bewerkingen, ontstaat er een eigentijdse kleur- en vlakverdeling in dit bijzondere gedenkteken.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.