Elegant gedenkteken met natuurlijke uitstraling

De bijzondere lettersteen betreft een exemplaar van Diabas en heeft een donkere basis kleur met lichte accenten door de ruwe oppervlaktestructuur. De steen is niet al te dik en dat maakt het grafmonument in zekere zin elegant. Ook de klassieke witte in... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22947
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Natuurlijk
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur donker, Grijs
Liggende deel Geheel beplanting in vlakken, Golfvorm of bogen, Natuursteen
Materiaal Natuursteen, Ruwe steen
Natuursteen kleuren Grijs
Productsoort Ruwe steen, Split
Staande deel Natuurlijk, Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

De bijzondere lettersteen betreft een exemplaar van Diabas en heeft een donkere basis kleur met lichte accenten door de ruwe oppervlaktestructuur. De steen is niet al te dik en dat maakt het grafmonument in zekere zin elegant. Ook de klassieke witte ingeschilderde grafteksten dragen bij aan de elegante uitstraling. Op het liggende deel is gekozen voor een slanke natuurstenen omranding waarvan alle zijden een gevlamd en geborstelde afwerking hebben gekregen voor een enigszins ruw effect. De gebogen banden verdelen de grafbedekkingen in drie delen, waarvan een deel rondom de lettersteen al bedekt is met split. In de andere vakken kan beplanting als sedum of siergrassen worden geplant om het gedenkteken een fris en groen accent mee te geven.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.