Gedenkteken met zwerfkeien en cortenstaal

Gedenkteken met zwerfkeien en cortenstaal foto 1
Cortenstaal is een staalsoort dat een warme kleur krijgt door de vorming van roest aan de oppervlakte. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke bescherming van het staal, waardoor het jaren lang mee gaat. In het gedenkteken is het cortenstaal gecombineerd ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32199
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Zwerfkeien
Graftype Enkel
Materiaal Cortenstaal
Onderdeel Omranding

Productomschrijving

Cortenstaal is een staalsoort dat een warme kleur krijgt door de vorming van roest aan de oppervlakte. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke bescherming van het staal, waardoor het jaren lang mee gaat. In het gedenkteken is het cortenstaal gecombineerd met zwerfkeien. Hierdoor komen natuurlijke elementen samen met de moderne, maar warme uitstraling van het gebruikte staal. De zwerfkeien zorgen voor reliëf en bieden plaats aan de tekst. Er is voor gekozen om de tekst ook in cortenstaal uit te voeren. De overige tekst en opschriften zijn uitgespaard in de omranding en de staande plaat. Door het open liggende gedeelte is er veel ruimte om zelf beplanting aan het gedenkteken toe te voegen.
Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.