Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Graf versteend hout

Versteend hout graf met een bronzen accessoire. Ons versteende hout is zo'n 20 miljoen jaar oud en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Het materiaal combineert goed met bijvoorbeeld boomschors en/of cortenstaal.Onze collectie houten grafmonumenten bestaat... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22188
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Collectie Puur natuur
Kleur Beige
Materiaal Hout, Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Productgroep Grafmonumenten
Subtype Staande steen zonder vloer

Productomschrijving

Versteend hout graf met een bronzen accessoire. Ons versteende hout is zo'n 20 miljoen jaar oud en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Het materiaal combineert goed met bijvoorbeeld boomschors en/of cortenstaal.
Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.