Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Modern glazen grafmonument met ruwe steensoorten

Moderne lijnen, warme en ruwe materialen en een frisse eigentijdse uitstraling kenmerken dit moderne glazen grafmonument. Het liggende deel is voor de helft bedekt met een dekplaat van leisteen. De andere helft is bedenkt voor een deel met potgrond voo... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33989
Artikelnummer 15799
Collectie Leisteen
Glas Grijs
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, licht
Materiaal Brons, Glas, Leisteen, Versteend hout
Persoonlijke toevoeging Hart, Persoonlijke foto - glas
Productgroep Grafmonumenten
Steennaam Leisteen
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Hart

Productomschrijving

Moderne lijnen, warme en ruwe materialen en een frisse eigentijdse uitstraling kenmerken dit moderne glazen grafmonument. Het liggende deel is voor de helft bedekt met een dekplaat van leisteen. De andere helft is bedenkt voor een deel met potgrond voor beplanting en voor een deel met grijs-bruine stenen. Het leisteen heeft een ruwe afwerking, maar voel tegelijkertijd zacht aan straalt daarnaast ook veel warmte uit. Op dit liggende deel is een wit glasplaatje met een persoonlijk gekozen gedicht bevestigd. Het staande deel bestaat uit een frisse, moderne letterplaat die wordt vergezeld door unieke zuil van versteend hout welke ook nog een subtiel hartje van brons bevat. De glazen letterplaat bevat een foto eventueel door ons bewerkt kan worden. Zo kunnen we altijd samen met u het juiste beeld met de gewenste uitstraling creëren.
Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.