Moderne kunstzinnige grafzuil met bronzen beeldjes

De modern vormgegeven grafzuil heeft een unieke vorm en is misschien wel eigenwijs te noemen. De zuil heeft een soort houttextuur, wat zorgt voor een warme sfeervolle invloed in dit moderne design. De zuil is verder aangekleed met accessoires van brons... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35391
Collectie Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Exclusief, Houtimitatie, Kunstenaars, Zuilen
Graftype Kort graf
Kleur Beige, Bruin
Liggende deel Geheel beplanting
Materiaal Brons, Hout, Houtimitatie, Natuursteen
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin, Houtimitatie
Productsoort Lantaarn, Zuil
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

De modern vormgegeven grafzuil heeft een unieke vorm en is misschien wel eigenwijs te noemen. De zuil heeft een soort houttextuur, wat zorgt voor een warme sfeervolle invloed in dit moderne design. De zuil is verder aangekleed met accessoires van brons, zoals het ingetogen letterplaatje en daarboven de moderne graflantaarn van brons. De lantaarn zit precies op de plek waar de zuil overgaat in de twee pilaren. Deze pilaren lopen elk iets schuin toe aan de bovenzijde en hier worden ze weer met elkaar verbonden door het bronzen beeld; een brug met twee mensen die elkaar ontmoeten. De zuil staan op een korte vierkante grafzerk dat bedekt is met split. Daaromheen bevindt zich een rechte cortenstalen omranding, waarvan het oppervlak heel donker is geoxideerd.


Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Natuursteen