Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Natuurlijk grafmonument met bronzen accessoires

Unieke exemplaren versteend hout zijn de echte blikvangers in dit natuurlijke grafmonument met bronzen accessoires en een omranding van cortenstaal. Alle gebruikte exemplaren van versteend hout in dit monument, zijn door de nabestaanden zelf uitgekozen... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 29313
Artikelnummer 15799
Collectie Natuurlijk
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, Bruin
Materiaal Brons, Versteend hout
Productgroep Grafmonumenten
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Unieke exemplaren versteend hout zijn de echte blikvangers in dit natuurlijke grafmonument met bronzen accessoires en een omranding van cortenstaal. Alle gebruikte exemplaren van versteend hout in dit monument, zijn door de nabestaanden zelf uitgekozen uit onze collectie. Het grafmonument is namelijk geheel rondom dit exemplaar van versteend hout ontworpen en daardoor zijn alle elementen in harmonie met elkaar. Zo heeft de omranding van cortenstaal een passende roestige kleur wat door een natuurlijk oxidatieproces wordt gevormd. De omranding is op enkele plaatsen doorbroken met andere delen van versteend hout.

In het monument zijn verschillende bronzen elementen aangebracht zoals de belettering, het bronzen vogeltje en de verzonken grafvaas. Ook past het heel mooi bij een ontwerp als deze om een bronzen graflantaarn toe te voegen. De groene kleuren van de beplanting versterken en natuurlijke karakter van het grafmonument.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.