Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Ruwe Sassoverde grafsteen

Ruwe Sassoverde grafsteen foto 1
Sassoverde is een natuursteensoort met een diepe grijs-groene kleur. Door deze steen ruw te laten blijven de levendige structuren en texturen goed zichtbaar. Het mooie van een ruwe steen is dat deze altijd uniek qua vorm en kleur is, waardoor er nooit ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35275
Artikelnummer 15803
Collectie Natuurlijk, Puur natuur, Ruwe steen
Dieren Vogel
Diverse tags Ruwe steen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Grijs, Groen
Materiaal Brons, Ruwe steen, Zwerfkeien
Productgroep Grafmonumenten
Productsoort Ruwe steen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Sassoverde is een natuursteensoort met een diepe grijs-groene kleur. Door deze steen ruw te laten blijven de levendige structuren en texturen goed zichtbaar. Het mooie van een ruwe steen is dat deze altijd uniek qua vorm en kleur is, waardoor er nooit een tweede grafmonument kan bestaan met exact hetzelfde uiterlijk als deze. Voor de opschriften is er gebruik gemaakt van verheven letters van brons. Deze bronzen letters hebben een warme kleur en passen goed bij de ruwe steen, net zoals de kleine bronzen vogeltjes boven op de steen. Het liggende deel van het grafmonument is qua kleur bijna gelijk gehouden aan de lettersteen. De bedekking van split heeft dezelfde kleurtinten en daar tussen liggen enkele brokken Sassoverde stenen. De omranding is van een andere steensoort. Deze soort is in een strakke gepolijste afwerking bijna zwart van kleur, maar in de gehakte afwerking zoals in dit monument is het natuursteen juist grijs van kleur.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.