Sierlijke grafsteen met uitgehouwen duif

Omdat veel grote vormen en oppervlakken van natuursteen met gespecialiseerde machines worden bewerkt, zullen met de hand bewerkte vormen of figuren op een gedenkteken een unieke meerwaarde hebben. Bij deze sierlijke grafsteen is de vorm van een duif me... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 29030
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder
Dieren Vogel
Graftype Enkel
Kleur Grijs
Natuursteen & Graniet Orion
Onderdeel Bloemsparing
Productsoort Lantaarn
Symboliek Vredesduif

Productomschrijving

Omdat veel grote vormen en oppervlakken van natuursteen met gespecialiseerde machines worden bewerkt, zullen met de hand bewerkte vormen of figuren op een gedenkteken een unieke meerwaarde hebben. Bij deze sierlijke grafsteen is de vorm van een duif met uitgeslagen vleugels op de lettersteen met de hand uitgehouwen. De duif heeft een lichtere kleur dan het omringende natuursteen, terwijl dit deel uit slechts één stuk bestaat. Dit komt omdat het stuk natuursteen waar de duif is uitgehouwen door het hakken een onregelmatiger oppervlak heeft gekregen, hierdoor wordt de kleur van het steen lichter. De rest van de grafsteen is gepolijst, waardoor op die plaatsen het natuursteen een intensere kleur krijgt. De lettersteen is verder vormgegeven met zoveel mogelijk gebogen lijnen, wat zorgt voor elegantie in het ontwerp. Er is daarom ook gekozen voor een sierlijk lettertype voor de teksten op de letterplaat. Het liggende deel heeft dan wel een rechte omranding, maar de sierlijke lijn aan de binnenzijde van de dekplaat zet ook hier de elegantie voort.
Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.