Versteend hout als grafmonument

Versteend hout als grafmonument foto 1
Grafmonument met twee zuilen van versteend hout. De naam en data zijn door middel van een bronzen tekstplaatje op het hout. De grafomranding is van cortenstaal, wat perfect combineert met versteend hout.
Pebbles en siergrassen vormen de grafbedek... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 20495
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Grote grafmonumenten, Natuurlijk, Onderhoudsvrij
Graftype Dubbel / Familiegraf, Enkel
Kleur Bruin
Materiaal Versteend hout

Productomschrijving

Grafmonument met twee zuilen van versteend hout. De naam en data zijn door middel van een bronzen tekstplaatje op het hout. De grafomranding is van cortenstaal, wat perfect combineert met versteend hout.
Pebbles en siergrassen vormen de grafbedekking.
Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.