Den Hollandsche Gedenktekens opent inspiratiewinkel vlakbij ZwolleNieuwe winkel bevat grootste inspiratietuin met gedenktekens van Nederland

Wezep, 20 juni 2016 – Den Hollandsche Gedenktekens uit Elst (Gld) heeft vandaag een nieuwe winkel met inspiratietuin geopend aan de Ampèrestraat 4 in Wezep, vlakbij Zwolle aan de A28. De nieuwe locatie bevat naast een ruime winkel de grootste inspiratietuin van Nederland waar nabestaanden zich kunnen oriënteren op het gebied van grafmonumenten, urnmonumenten en kindermonumenten. Anders dan bij veel andere steenhouwers wordt hier elk monument samen met nabestaanden geschetst, zodat er altijd een uniek gedenkteken ontstaat.

Inspiratie opdoen

In de nieuwe winkel van Den Hollandsche Gedenktekens kunnen nabestaanden zich op een heel nieuwe manier oriënteren op het gebied van gedenktekens. Hier staat het opdoen van inspiratie in een prettige en sfeervolle omgeving voorop. Nabestaanden hoeven niet meer een grafsteen uit een vast assortiment te kiezen, maar kunnen zij vooral veel inspiratie opdoen in de tuin en winkel. Aan de hand van deze inspiratie schetst de vormgever samen met de familie een geheel eigen gedenkteken. Bij Den Hollandsche kunnen mensen bovendien al online beginnen met het oriënteren. Op de website staan namelijk meer dan 1500 voorbeeldmonumenten in het fotoboek. Deze voorbeelden kunnen de mensen bewaren in een persoonlijke digitale fotomap, wat vervolgens weer tijdens een bezoek aan de winkel gebruikt kan worden.

Den Hollandsche richt zich volledig op ‘gedenken’, zoals gedenktekens, grafaccessoires, urnen en urnmonumenten, grafkunst, gedenksieraden en alles daaromheen. Eigenaren Wim ter Steege en Martijn van der Veen hebben bewust voor deze specialisatie gekozen. Martijn van der Veen licht toe: “Traditionele steenhouwers zijn vaak familiebedrijven die veel expertise hebben, maar vaak ook andere producten leveren, zoals aanrechtbladen en vloeren. Bij Den Hollandsche richten we ons volledig op gedenktekens en de ervaring die daarbij hoort. Hierdoor kunnen we naast natuursteen ook veel andere materialen gebruiken voor monumenten, zoals hout, RVS, glas, brons, cortenstaal en versteend hout. Daarnaast steken wij veel energie in onze website, waarmee mensen zich veel sneller een beeld van de mogelijkheden in grafmonumenten en gedenkartikelen kunnen vormen, nog voordat zij bij ons in de winkel komen“.

Den Hollandsche Vestiging Wezep

Foto: Voorzijde van de nieuwe vestiging met de nieuwe inspiratietuin in aanbouw.

‘Warme deken’

Naast de wijze van oriënteren verschilt ook de presentatie in de winkel en tuin van de traditionele bedrijven. In de winkel zijn naast materialen veel accessoires, beelden, letters en decoraties te zien die toegevoegd kunnen worden aan een gedenkteken. In de tuin rondom het pand zijn de voorbeeldmonumenten opgesteld in verschillende stijlen, samenstellingen en materialen. Families kunnen samen met de adviseur bekijken hoe accessoires combineren met een specifiek monument in de tuin. Van Der Veen legt uit: “Het uitzoeken en ontwerpen van een gedenkteken moet aanvoelen als een warme deken. Het gedenkteken heeft een bijdrage in het verwerken van het verlies. Erover nadenken, bezig zijn met het ontwerp en dit samen doen met familie en of vrienden. Het is in mijn ogen dan ook belangrijk dat dit op een warme manier verloopt, in een omgeving waar je je op je gemak kunt voelen”.

Is deze andere aanpak dan ook terug te zien in de vorm van hoger prijskaartje voor de gedenktekens? Niet volgens Ter Steege: “Samen met de nabestaanden verwerken we al schetsend de wensen en ideeën in het ontwerp, waarbij we goed letten op het budget, zonder daarvoor op kwaliteit en schoonheid te moeten inleveren. De nabestaanden weten bovendien exact wat de totale kosten, inclusief vergunning en plaatsing, zullen zijn”. Den Hollandsche wil met deze aanpak haar gedenktekens bereikbaar maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Officiële opening

Inmiddels heeft Den Hollandsche Gedenktekens in Wezep haar deuren geopend en zijn families en nabestaanden welkom. Op korte termijn zal er ook een officiële opening plaatsvinden, waarmee het grote publiek, uitvaartorganisaties en begraafplaatsen uit de regio kunnen kennismaken met de nieuwe inspiratiewinkel.

Meer informatie over de nieuwe vestiging in Wezep, zoals de contactgegevens en de openingstijden, vindt u hier: Contactpagina Inspiratiewinkel Wezep

20 juni 2016