Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Een grafsteen kopenHoe kunt u een grafsteen bestellen?

Een grafsteen kopen kan voor sommigen een confronterende gebeurtenis zijn, voor anderen geeft het juist een gevoel van verlichting. Iedereen ervaart dit proces anders. Wij doen er alles aan om de aanschaf van een grafsteen, het samenstellen, ontwerpen en het verzorgen van de vergunning voor u zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit in slechts één bezoek aan één onze winkels.

Op deze website en in onze inspiratiewinkels laten we zoveel mogelijk voorbeelden zien zodat u een goed idee krijgt van de mogelijkheden. Bovendien hebben veel van onze winkels ook een inspiratietuin waar u verschillende grafmonumenten en materialen in de buitenlucht kunt bekijken voor een representatief beeld.

Het kopen of bestellen van een grafsteen doet u in slechts 3 stappen:

 1. Oriënteren op de website en in de winkel
 2. Adviesgesprek met schetsontwerp en prijsopgave
 3. Vervaardiging en plaatsing
grafsteen kopen hoe werkt het

Voorbeelden in het echt bekijken Stap 1 Oriënteren

Grafstenen kunt u online kopen, ook bij ons, maar we adviseren toch om de voorbeelden in het echt te komen bekijken. In de inspiratietuinen van Den Hollandsche staan heel veel verschillende soorten grafmonumenten opgesteld in de buitenlucht. Daarnaast kunt u in onze winkels veel materialen en accessoires bekijken. Omdat een grafsteen jarenlang mee gaat is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten en daarom een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Persoonlijk ontwerp en prijsopgave Stap 2 adviesgesprek

Tijdens een adviesgesprek gaan wij met u aan de slag en brengen we al uw wensen in kaart voor het grafmonument voor uw dierbare. U kunt op basis van uw ideeën en wensen heel precies de grafsteen samenstellen zodat het past binnen uw budget.

De adviseur luistert aandachtig naar uw verhaal en zal al schetsend met u toewerken naar het gewenste grafmonument en op basis van het ontwerp ontvangt u van ons de exacte prijsopgave. Pas als u tevreden bent gaan we over tot het vervaardigen van het gedenkteken.

Vervaardiging en plaatsing Stap 3 realisatie

De vervaardiging van het gedenkteken voor uw dierbare doen wij met de grootste zorg en aandacht. Nadat u bij ons de grafsteen heeft besteld, kan het 12 tot 16 weken duren totdat het monument is geplaatst. We hebben namelijk sommige onderdelen op voorraad, andere onderdelen niet. Omdat het gedenkteken heel persoonlijk qua ontwerp is, kan het even duren voordat sommige onderdelen bij ons binnen zijn.

Tenminste een week voordat we de grafsteen gaan plaatsen, zullen we met u contact opnemen.

grafsteen kopen persoonlijk ontwerp

Inspiratiewinkel met accessoires en materialen

Om een gedenkteken verder persoonlijk te maken en de uitstraling te geven die u in gedachten heeft, kunt u ervoor kiezen om een of meerdere accessoires toe te voegen. In de inspiratiewinkel kunt u alle accessoires van dichtbij bekijken en samen met de adviseur erbij pakken om deze te combineren met de diverse materialen. Zo kunt u samen met onze adviseur de grafsteen samenstellen. Precies zoals u wilt.

 • Verschillende soorten foto’s op een grafmonument
 • Manieren om persoonlijke ideeën toe te voegen
 • Veel verschillende soorten letters
 • Lantaarns, schalen en vazen
 • Bronzen accessoires
 • Verscheidene soorten glasbewerking
 • Soorten RVS-bewerking
 • Zuilen en sokkels
 • Beeldjes voor op een grafmonument
 • Steentjes en split

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek U bent van harte welkom

Wij nodigen u uit grafstenen en monumenten te komen bekijken bij Den Hollandsche in Elst.

U bekijkt wat u mooi vindt en daarna ontwerpen wij samen met u, geheel vrijblijvend, een passend grafmonument voor uw dierbare. Een bijzondere grafsteen is niet per definitie kostbaar. Tijdens het ontwerpen en schetsen kunt u uw wensen kenbaar maken en houden wij rekening met uw budget. Bezoek de pagina prijsinformatie grafstenen voor meer informatie.

U kunt natuurlijk gewoon langskomen om even rond te kijken, echter als u er zeker van wilt zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, kunt u uw bezoek het beste even aankondigen.

Kondig uw bezoek aan

grafsteen kopen in inspiratietuin grafmonumenten

Bezoek inspiratietuin

Alle monumenten in onze tuin zijn voorzien van een prijsindicatie.

Wij begrijpen dat u tijdens het rondlopen in onze tuin graag wilt weten wat een monument ongeveer kost. Ieder model is daarom voorzien van een bordje met sterren erop. Deze sterren geven de basisprijs van het model in de tuin aan. Op basis van uw persoonlijke wensen kan deze prijs nog variëren.

Inspiratietuin
grafsteen kopen in showroom met grafstenen

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een grafmonument een blijvende keuze is voor jaren.

Showroom
grafsteen kopen gratis ontwerp

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Een persoonlijk monument hoeft niet duur te zijn. Vanaf € 1.500 inclusief plaatsing, ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche op een creatieve wijze samen met u, een persoonlijk gedenkteken.

Gratis ontwerp