Grafopschrift

Vaak begint de oriëntatie op een grafmonumenten bij de keuze voor een grafopschrift. De belettering is een belangrijk onderdeel van het ontwerp en bepaalt ook de uitstraling. Wij besteden veel aandacht aan belettering en het maken van de juiste beslissing. Het is mogelijk om de letters te zandstralen maar ook letters op de grafsteen aan te brengen van bijvoorbeeld brons.

Grafsteen met eigentijds grafopschrift

Deze grafsteen is compleet van natuursteen gemaakt. Het staande gedeelte bestaat uit een rechte lettersteen waarop heel sierlijk de afbeelding van een roos is ingegraveerd en ingeschilderd. Ook de letters van de opschriften zijn op deze manier aangebracht. Dankzij de strakke vormen en doordat alle oppervlakken mat zijn gemaakt, heeft de grafsteen een modern uiterlijk. Ook valt de meanderende vorm van de rivier in de dekplaat beter op. Elementen zoals deze breken het statige uiterlijk van een gesloten grafbedekking en brengen zo een zachtere, natuurlijkere vorm in het ontwerp. In dit voorbeeld is de rivier opgevuld met witte stenen, zodat er een helder contrast ontstaat. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier potgrond toe te voegen en verschillende plantjes in te zetten.

Enkele moderne grafsteen met rivierfoto 1
Grafsteen met eigentijds grafopschrift foto 1
Grafsteen met eigentijds grafopschrift foto 2
Grafsteen met eigentijds grafopschrift foto 3

Grafsteen met bronzen grafopschrift

Voor dit gedenkteken is gebruik gemaakt van een rood-grijs natuursteen met een warme textuur. Hoewel het gedenkteken enigszins een traditionele vormgeving heeft worden in zowel het liggende deel als het staande deel rechte vormen afgewisseld met sierlijke golvende lijnen. Het liggende deel is voor het grootste gedeelte bedekt met een dekplaat, waarbij aan het uiteinde de dekplaat met een sierlijke rand ophoudt en het liggende deel overgaat in een bloemvak. De bronzen lantaarn is goed verankerd in het monument en geeft warmte en licht. Op de lettersteen met de herkenbare golfkop vorm zijn de teksten, naam en datum met verheven letters van brons geplaatst. Dit zorgt voor een warme en klassieke uitstraling.

Grafsteen met bronzen grafopschrift foto 1
Grafsteen met bronzen grafopschrift foto 1
Grafsteen met bronzen grafopschrift foto 2
Grafsteen met bronzen grafopschrift foto 3
Grafsteen met bronzen grafopschrift foto 4

Grafsteen met handgeschreven grafopschrift

Dit gedenkteken is ontworpen voor een graf met korte afmetingen. Dit kan een meter bij een meter zijn, maar ook 60 bij 60 centimeter. Op basis van de exacte afmetingen maken wij altijd een passend ontwerp. Dit gedenkteken bestaat uit zwart gepolijst natuursteen met een diepe glans. De grafbedekking is juist eenvoudig gehouden met een rechte omranding zodat er veel ruimte voor planten is. Alle aandacht wordt natuurlijk ook naar de stijlvolle letterplaat getrokken, waarop de opschriften met sierlijke witte letters zijn aangebracht. Daarnaast is als extra optie een silhouet van rvs toegevoegd die we op basis van een foto hebben gemaakt.

Zwart gedenkteken voor kort graffoto 1
Grafsteen met handgeschreven grafopschrift foto 1
Grafsteen met handgeschreven grafopschrift foto 2

Grafmonument van hout en glas

Hout geeft grafmonumenten een warm uiterlijk. In dit grafmonument springt meteen de grote bloem van hout op het liggende deel in het oog. De houten bloem en houten omranding zorgen ook in dit gedenkteken voor veel warmte en bovendien tillen deze elementen, samen met de letterplaat, het gedenkteken naar een hoger niveau. De glazen letterplaat is door een speciale smelttechniek iets troebel en ondoorzichtig gemaakt, waardoor de letters en opschriften beter leesbaar zijn.

Grafmonument van hout en glas foto 1
Grafmonument van hout en glas foto 1
Grafmonument van hout en glas foto 2
Grafmonument van hout en glas foto 3

Gedenkteken met diverse opschriften

Dit gedenkteken is fris en modern vormgegeven, maar heeft dankzij het kleur gebruik en de levendige textuur van het natuursteen ook een warme uitstraling. Een fraai detail is de uitgeslepen rivier op de dekplaat die van voor naar achteren meandert. Daarnaast is een bloemvak gemaakt waarin beplanting het geheel ook een groene tint geeft. De foto is van glas en heeft een plekje gekregen voor de letterplaat. Het staande deel bestaat uit twee delen. Links en iets naar achteren staat de natuurstenen letterplaat waarop een persoonlijke spreuk is gemaakt. Rechts en iets naar voren staat de blauwe glazen letterplaat waarop de andere opschriften zijn gemaakt. Hiervoor is een emailletechniek gebruikt, zodat de opschriften jaren lang mooi van kleur en leesbaar blijven. Er is ook heel subtiel een blauw vlindertje van glas op de glazen letterplaat geplaatst.

Modern en warm gedenkteken voor tienerfoto 1
Gedenkteken met diverse opschriften foto 1
Gedenkteken met diverse opschriften foto 2
Gedenkteken met diverse opschriften foto 3
Gedenkteken met diverse opschriften foto 4