Wat na de doodZondag 3 juni Tilburg

Bekijk programma
Wat na de dood

Mensen weten vaak niet wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken of wat er zoal mogelijk is als het gaat om het gedenken van een dierbare. Daarom kunnen zij op deze dag op een informele manier inzicht en inspiratie opdoen en antwoord krijgen op alle vragen die zij hebben rondom het onderwerp uitvaart.

Taboe verdwijnt

In een onlangs verschenen artikel blijkt dat met name jongeren de kosten van een uitvaart behoorlijk onderschatten. Hoewel het heel begrijpelijk is dat sommige mensen nog liever niet met hun uitvaart bezig zijn, is het wel zo fijn om bepaalde zaken alvast te hebben geregeld. Hierdoor is te voorkomen dat nabestaanden worden opgezadeld met grote onvoorziene kosten wanneer er een overlijden plaatsvindt. “Toch is het taboe rondom “de dood” in Nederland langzaam aan het verdwijnen. Bijzonder is dat Nederlanders het meest open zijn over dit onderwerp van alle Europeanen. Wij praten er steeds meer open over. We zien dat mensen eerder het gesprek over doodgaan en de uitvaart aan durven gaan. Op tijd beginnen om hierover te praten is belangrijk. Zo kan het op tijd praktische informatie geven over onze persoonlijke wensen een hoop onzekerheid wegnemen.” Aldus organisator Geert van der Wielen, van Den Hollandsche Gedenktekens. Door een bezoek aan “Wat na de dood?”, krijgen bezoekers inzicht en antwoord op veel vragen en kunnen zij ongedwongen en op een luchtige manier een kijkje nemen in de “nieuwe wereld van gedenken.”

Boordevol inspiratie en informatie

Tijdens het evenement “Wat na de dood?” hebben bezoekers alle tijd om op hun gemak rond te kijken en in gesprek te gaan met mensen die werkzaam zijn in de uitvaartwereld. Zo zijn er onder meer uitvaartondernemers, rouwdeskundigen en een ritueelbegeleider aanwezig, maar ook laten ambachtelijke urnmakers, kunstenaars, een bloemiste, een juwelier van asdiamanten en een muzikant zien wat zij hebben te bieden op de informatiemarkt. Daarnaast worden er workshops gegeven en zijn er vier sprekers die vertellen over onder meer de uitvaarttrends in Nederland, ‘uitvaartspeelgoed en rouw’ en ‘kinderen in rouw’. Een vol programma met veel praktische informatie en interactieve sessies dat interessant is voor zowel consumenten als professionals in de uitvaartbranche.

Kom naar Tilburg

Het uitvaartevenement “Wat na de dood” wordt gehouden in de inspiratiewinkel van Den Hollandsche Gedenktekens aan de Lannerstraat 1 in Tilburg en is gratis toegankelijk voor iedereen die op een laagdrempelige manier meer wil weten over alles wat bij een uitvaart komt kijken en om inspiratie op te doen voor een persoonlijke manier van gedenken. Ook uitvaartondernemers/-professionals zijn van harte welkom op deze dag, aanmelden is niet nodig.

Inspirerende sessies

Naast de vele dienstverleners, kunstenaars en andere professionals die u deze dag kunt spreken, worden er verdeeld over de dag ook inspirerende sessies gehouden die u kunt bijwonen.

Wanneer Wat?
10:00 uur Opening themadag
10:20 – 10:30 Pure en akoestische live muziek
Door Cotton Rose
10:30 – 11:00 Afscheidsrituelen in 2018 – Wat zijn de mooi(ste) gebruiken rondom overlijden?
Door Ger Thonen
11:00 – 11:30 Reisgids voor woelige tijden- Welke trends zijn er in de branche?
Door Jenneke van de Wijngaarden
11:45 – 12:00 Pure en akoestische live muziek
Door Cotton Rose
12:45 – 13:00 Pure en akoestische live muziek
Door Cotton Rose
13:30 – 14:00 Interactieve sessie: Het belang van contact tussen leeftijdsgenoten in rouw
Door BUROPO
14:45 – 15:00 Pure en akoestische live muziek
Door Cotton Rose

Tijdens deze dag presenteren diverse lokale ondernemers zich op de uitvaartmarkt. De volgende bedrijven zijn op deze dag aanwezig:

Algordanza herinneringsdiamanten Biologische gedenktekens Barend van de Kraats, branchemonitor Buropo, rouwdeskundigen Cardles – Mayves Consolare uitvaartonderneming Cotton Rose, muziek De Waterurn Funeralwise Ger Thonen, ritueel begeleider Martin van der Wilt, houten urnen Jennypenny, uitvaarttrends Ontruimingsdeal Richard Hattink, rouwpedagoog Unlimited Creation, bloemiste

Interessante sessies voor de uitvaartprofessionals

Wanneer Wat?
12:00 – 12:30 Branche ontwikkelingen en de zakelijke kansen binnen de regio Noord-Brabant.
Door Barend van de Kraats
13:30 – 14:00 Interactieve sessie: Het belang van contact tussen leeftijdsgenoten in rouw
Door BUROPO
14:00 – 14:30 Kinderen in rouw en de invloed van Uitvaartspeelgoed
Door Richard Hattink
10:00 – 15:00 Demonstratie: Funeralwise (vrije inloop)
Door Jan Kollen