Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Enkel gedenkteken met uniek versteend hout exemplaar

Cortenstaal en versteend hout zijn materialen met een warme uitstraling. Versteend hout wordt namelijk in de loop van duizenden jaren gevormd omdat oude boomstammen diep in grond langzaam fossiliseren tot een hard gesteente. Elk exemplaar is daarom uni... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34029
Artikelnummer 15799
Collectie Natuurlijk
Grafbedekking Franse Boomschors
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, licht
Materiaal Cortenstaal, Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Productgroep Grafmonumenten
Productsoort Ruwe steen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Cortenstaal en versteend hout zijn materialen met een warme uitstraling. Versteend hout wordt namelijk in de loop van duizenden jaren gevormd omdat oude boomstammen diep in grond langzaam fossiliseren tot een hard gesteente. Elk exemplaar is daarom uniek. Voor een gedenkteken als deze is er daarom niet veel nodig om een unieke vorm en uitstraling te bereiken. Centraal op de zerk staat een uit onze collectie geselecteerd exemplaar van versteend hout met daarop letters van brons. Deze bronzen letters vormen tezamen de persoonlijke teksten en de naam en datums, welke qua kleur en vorm op een natuurlijke manier opgaan in het ontwerp. Op het liggende deel gaan de kleuren van het cortenstalen omranding en het boomschors goed samen. Het zijn allebei bruintinten die bij elkaar voor veel rust in het ontwerp zorgen. Door er nog beplanting aan toe te voegen oogt het geheel iets natuurlijker en vriendelijker.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.