Enkele grafsteen met een natuurlijk karakter

Enkele grafsteen met een natuurlijk karakter foto 1
Het natuurlijke karakter is in deze grafsteen duidelijk aanwezig. Als lettersteen is er gekozen voor een onbewerkt exemplaar Sassoverde natuursteen, wat een levendige groene uitstraling heeft. Hierbij passen de ingetogen letters en de roos, beide van w... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 30770
Bloemen en planten Bloem, Zonnebloem
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Natuurlijk, Puur natuur
Graftype Enkel
Kleur Groen
Materiaal Brons
Patina Wassen gietwerk
Symboliek Zonnebloem

Productomschrijving

Het natuurlijke karakter is in deze grafsteen duidelijk aanwezig. Als lettersteen is er gekozen voor een onbewerkt exemplaar Sassoverde natuursteen, wat een levendige groene uitstraling heeft. Hierbij passen de ingetogen letters en de roos, beide van wasgietwerk, uitermate goed. Het zorgt er voor dat niets uit de toon valt, maar juist mooi in balans is. De brokkelige, onbewerkte uitstraling komt ook terug in de omranding. Deze vormt een kader voor het liggende deel, waarop alle ruimte is om zelf beplanting aan te brengen.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.