Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Gedenkmonument voor de donoren

Gedenktekens voor de openbare ruimte hebben de kracht om mensen te kunnen verenigen. Dit is omdat deze zijn gemaakt om iemand te gedenken die voor veel mensen van grote betekenis is geweest. Dit gedenkteken is gemaakt voor meerdere mensen die allen hun... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35381
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Collectie Bijzonder persoonlijk, Kunstenaars, Met bijzondere betekenis
Diverse tags Mensen
Graftype Familiegraf - enkel breed
Kleur Bruin, Groen
Materiaal Cortenstaal, Glas
Persoonlijke toevoeging Kunstenaars, Mensen , Silhouette mens
Productgroep Grafmonumenten
Productsoort Ruwe steen
Subtype Staande steen zonder vloer
Symboliek Mensen
Vorm Silhouet
Vormgeving Bijzonder persoonlijk, Mensen/heiligen

Productomschrijving

Gedenktekens voor de openbare ruimte hebben de kracht om mensen te kunnen verenigen. Dit is omdat deze zijn gemaakt om iemand te gedenken die voor veel mensen van grote betekenis is geweest. Dit gedenkteken is gemaakt voor meerdere mensen die allen hun lichaam na overlijden ter beschikking hebben gesteld aan de wetenschap. Het monument staat in het teken van de mens en laat de diversiteit van de mens zien. Dit wordt uitgebeeld door de verschillende materialen die tezamen één harmonieus geheel vormen in een natuurlijke vormgeving. Zo staan de silhouetten van de twee mensen voor het mannelijke en het vrouwelijke. Het cortenstaal oxideert in een warme roestbruine kleur en behoudt zo zijn duurzaamheid. Daaromheen zijn ruwe serpentijn stenen geplaatst, om het natuurlijke karakter te versterken. Op één van de stenen is de levensschijf aangebracht die de volmaaktheid van het leven uitbeeld. Uit deze schijf is een stukje weggevallen en dit staat symbool voor het verlies. Een krachtig element is natuurlijk de blauwe glazen plaat met de ondoorzichtige achterzijde en een ruwe zijde. Hierop is een gedicht, genaamd 'De Gever' geplaatst van student geneeskunde, J.W. Hilhorst. Het monument is te bezichtigen op begraafplaats Hofwijk te Rotterdam.
Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.Silhouet
Gebruik het silhouet van uw dierbare om het gedenkteken extra persoonlijk te maken. Silhouetten zijn toepasbaar in verschillende materialen, zoals RVS, cortenstaal en glas. De mogelijkheden qua vorm zijn eindeloos. Gebruik bijvoorbeeld een silhouet van uw dierbare, maar ook de vorm van een landschap vanuit een foto behoort tot de mogelijkheid.