Gedenkteken met cortenstaal en versteend hout

Met een modern lijnenspel in het liggende deel heeft dit gedenkteken met cortenstaal en versteend hout verder natuurlijke vormen en lijnen. Centraal op de grafzerk is een uniek exemplaar van versteend hout geplaatst dat rechtstreeks uit onze collectie ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32650
Artikelnummer 15799
Collectie Natuurlijk
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige
Liefde Ringen
Liggende deel Cortenstaal
Materiaal Cortenstaal, Versteend hout
Persoonlijke toevoeging Persoonlijke foto - porselein
Productgroep Grafmonumenten
Productsoort Fotoartikel
Staande deel Natuurlijk, Versteend hout
Steennaam Ocean Beige kalksteen
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Ringen

Productomschrijving

Met een modern lijnenspel in het liggende deel heeft dit gedenkteken met cortenstaal en versteend hout verder natuurlijke vormen en lijnen. Centraal op de grafzerk is een uniek exemplaar van versteend hout geplaatst dat rechtstreeks uit onze collectie komt. Met dit exemplaar als uitgangspunt is de rest van het monument ontworpen. Zo is de omranding van het liggende deel van cortenstaal gemaakt, een prachtig materiaal dat door de beschermende roestlaag lang mooi blijft. Het staal bedekt voor een deel het graf en dit biedt op een fraaie manier ruimte aan de opschriften, waarvan de letters met hoge precisie zijn uitgesneden. Aan de voorzijde bevindt zich een bloemvak, waarin door nabestaanden zelf beplanting kan worden aangebracht. Het verdere liggende deel is bedekt met boomschors. De kleurstelling van de gekozen materialen geven het gedenkteken een warme en rustieke uitstraling en daarom is ook de porseleinen foto in sepia kleuren uitgevoerd.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.