Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Versteend hout en cortenstalen grafmonument

Dit grafmonument bestaat uit twee rechtopstaande exemplaren van versteend hout, een materiaal dat miljoenen jaren oud is en nog steeds de indrukwekkende structuur van de oorspronkelijke boomstam laat zien. Deze exemplaren van versteend hout maken het g... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 29982
Artikelnummer 15799
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Bewerking Handgebrokkeld
Bloem, plant of boom Bloem/plant 3d, Zonnebloem
Collectie Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Natuurlijk
Glas Smeltglas
Graftype Enkel, Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige
Materiaal Cortenstaal, Glas, Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Productgroep Grafmonumenten, Natuurlijke stenen
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Zonnebloem
Vormgeving Bijzonder persoonlijk, Bloem/blad/boom

Productomschrijving

Dit grafmonument bestaat uit twee rechtopstaande exemplaren van versteend hout, een materiaal dat miljoenen jaren oud is en nog steeds de indrukwekkende structuur van de oorspronkelijke boomstam laat zien. Deze exemplaren van versteend hout maken het grafmonument echt uniek, want elk exemplaar wordt natuurlijk gevormd. Daarom adviseren we altijd aan mensen die kiezen voor versteend hout, om bij ons in de winkel de beschikbare exemplaren te bekijken en zelf een keuze te maken. De andere elementen in dit grafmonument zijn van cortenstaal en glas. Het cortenstaal van de omranding heeft een warme kleur en hetzelfde materiaal is ook gebruikt voor de bloem. De letterplaat is gemaakt van smeltglas, waardoor de plaat iets minder transparant wordt. Hierdoor zijn de opschriften beter te lezen. De gebrokkelde rand sluit daarnaast goed aan bij het algehele ontwerp.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.