Grafmonument met hartjes en vogeltjes

Het natuursteen waarvan dit moment van is gemaakt heeft een rijke textuur, maar bovenal een heel specifieke goudachtige kleur. Dit zorgt voor meer een frisse, levendige uitstraling in plaats van een chique uitstraling. De levendige uitstraling past dan... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35151
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Lichte grafstenen
Graftype Enkel
Kleur Beige, Geel, Goud
Materiaal Brons, Natuursteen
Natuurlijk Rivier
Onderdeel Letterplaat
Productsoort Lantaarn
Symboliek Hart
Vorm Vogel

Productomschrijving

Het natuursteen waarvan dit moment van is gemaakt heeft een rijke textuur, maar bovenal een heel specifieke goudachtige kleur. Dit zorgt voor meer een frisse, levendige uitstraling in plaats van een chique uitstraling. De levendige uitstraling past dan ook goed bij de andere speelse elementen in het gedenkteken. Zo loopt door de bijna dichte dekplaat ene slingerende rivier die is gevuld met zacht grijzen steentjes. De rivier wordt onderbroken door een hartvormige sparing waarin zich twee oudere vogeltjes met hun jong nestelen. Daarbij is de dekplaat verder gedecoreerd met een lantaarn, een bloemenmand en een bronzen tekstplaatje waarop een persoonlijke tekst is gezet. Op de lettersteen loopt de vorm van de rivier door en splijt als het ware de lettersteen in tweeën. Ook wordt hier de lijn onderbroken door een extra uitsparing in de vorm van een hart. Zowel op het smalle linker deel als bovenin het rechter deel van de lettersteen is een spreuk toegevoegd, maar centraal staat toch de belangrijkste tekst op de lettersteen; de naam. De datums zijn daaronder op een ingetogen manier verwerkt.
Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.