Grafmonument met hartjes en vogeltjes

Het natuursteen waarvan dit moment van is gemaakt heeft een rijke textuur, maar bovenal een heel specifieke goudachtige kleur. Dit zorgt voor meer een frisse, levendige uitstraling in plaats van een chique uitstraling. De levendige uitstraling past dan... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35151
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Lichte grafstenen
Graftype Enkel
Kleur Beige, Geel, Goud
Natuurlijk Rivier
Onderdeel Letterplaat
Productsoort Lantaarn
Symboliek Hart
Vorm Vogel

Productomschrijving

Het natuursteen waarvan dit moment van is gemaakt heeft een rijke textuur, maar bovenal een heel specifieke goudachtige kleur. Dit zorgt voor meer een frisse, levendige uitstraling in plaats van een chique uitstraling. De levendige uitstraling past dan ook goed bij de andere speelse elementen in het gedenkteken. Zo loopt door de bijna dichte dekplaat ene slingerende rivier die is gevuld met zacht grijzen steentjes. De rivier wordt onderbroken door een hartvormige sparing waarin zich twee oudere vogeltjes met hun jong nestelen. Daarbij is de dekplaat verder gedecoreerd met een lantaarn, een bloemenmand en een bronzen tekstplaatje waarop een persoonlijke tekst is gezet. Op de lettersteen loopt de vorm van de rivier door en splijt als het ware de lettersteen in tweeën. Ook wordt hier de lijn onderbroken door een extra uitsparing in de vorm van een hart. Zowel op het smalle linker deel als bovenin het rechter deel van de lettersteen is een spreuk toegevoegd, maar centraal staat toch de belangrijkste tekst op de lettersteen; de naam. De datums zijn daaronder op een ingetogen manier verwerkt.
Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.