Grafmonument met hartjes en vogeltjes

Het natuursteen waarvan dit moment van is gemaakt heeft een rijke textuur, maar bovenal een heel specifieke goudachtige kleur. Dit zorgt voor meer een frisse, levendige uitstraling in plaats van een chique uitstraling. De levendige uitstraling past dan... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35151
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Hartvormige lettersteen, Lichte grafstenen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, licht
Liggende deel Hart, Natuursteen, Rivier
Materiaal Natuursteen
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Productsoort Lantaarn, Letterplaat
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Het natuursteen waarvan dit moment van is gemaakt heeft een rijke textuur, maar bovenal een heel specifieke goudachtige kleur. Dit zorgt voor meer een frisse, levendige uitstraling in plaats van een chique uitstraling. De levendige uitstraling past dan ook goed bij de andere speelse elementen in het gedenkteken. Zo loopt door de bijna dichte dekplaat ene slingerende rivier die is gevuld met zacht grijzen steentjes. De rivier wordt onderbroken door een hartvormige sparing waarin zich twee oudere vogeltjes met hun jong nestelen. Daarbij is de dekplaat verder gedecoreerd met een lantaarn, een bloemenmand en een bronzen tekstplaatje waarop een persoonlijke tekst is gezet. Op de lettersteen loopt de vorm van de rivier door en splijt als het ware de lettersteen in tweeën. Ook wordt hier de lijn onderbroken door een extra uitsparing in de vorm van een hart. Zowel op het smalle linker deel als bovenin het rechter deel van de lettersteen is een spreuk toegevoegd, maar centraal staat toch de belangrijkste tekst op de lettersteen; de naam. De datums zijn daaronder op een ingetogen manier verwerkt.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.