Grafsteen in hartvormAl mogelijk vanaf 1.820,-

Omdat wij hartvormige grafstenen in veel verschillende uitvoeringen, materialen en samenstellingen aanbieden, kunnen we ook voor u altijd een unieke en persoonlijke hartvormige grafsteen verzorgen.

Collectie hartvorm hartvormige letterstenen in vele uitvoeringen

Ons assortiment bestaat uit eenvoudig gevormde hartvormige grafstenen tot bijzondere en meer exclusieve voorbeelden. We maken altijd een nieuw en persoonlijk ontwerp, hierbij kunnen we uitgaan van een voorbeeld maar ook van uw eigen wensen of ideeën.

Vraag prijsinformatie aan

De lettersteen

bepaalt grotendeels de uitstraling

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van het grafmonument.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Vraag prijsinformatie aan

Grafsteen in hartvorm met bloemen decoratie

belettering in brons

Imposant gedenkteken waar op de hartvormige lettersteen fraai natuurstenen rozen zijn aangebracht.

De belettering van het gedenkteken is uitgevoerd in brons, welke mooi past bij de toegepaste natuursteensoort en de kettingen.

Vraag prijsinformatie aan

Voorbeelden zijn ter inspiratie

we maken altijd een nieuw ontwerp

De voorbeelden die u op onze website ziet, zijn om inspiratie op te doen. Nadat u ongeveer weet wat u mooi vindt, ontwerpen wij samen met u een uniek en persoonlijk gedenkteken.

We geven het monument de juiste uitstraling door verschillende materialen en bewerkingen met elkaar te combineren en de juiste kleuren te gebruiken.

Vraag prijsinformatie aan

Dubbele hartvorm

persoonlijke tekst, foto of familiegraf

Het toepassen van een dubbele hartvorm op het gedenkteken is niet alleen mooi maar creëert ook veel extra mogelijkheden.

Op de extra hartvorm kan bijvoorbeeld een persoonlijk tekst, foto of een afbeelding worden geplaatst. Ook wordt een extra hartvorm vaak toegepast bij familiegraven.

Vraag prijsinformatie aan

Soorten en kleuren natuursteen

uitstraling van het monument

Den Hollandsche biedt u alle mogelijkheden voor het gebruik van verschillende kleuren en soorten natuursteen.

Door het natuursteen op verschillende manieren te bewerken en te combineren met andere materiaalsoorten en kleuren, creëren wij een uniek grafmonument.

Vraag prijsinformatie aan

Bijzonder en persoonlijk

we ontwerpen samen met u

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Gesloten graniet

30 jaar garantie

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van grafmonumenten uitsluitend gesloten materiaal voor een granieten grafsteen.

Hierdoor zijn wij in staat tot 30 jaar garantie op het graniet te bieden.

De zekerheden van Den Hollandsche, meer dan 78 jaar een betrouwbare en creatieve grafmonumenten specialist.

Vraag prijsinformatie aan

Porseleinen foto

maakt het monument persoonlijker

Een porseleinen foto op het graf maakt het grafmonument herkenbaar, het schept herinneringen en maakt het persoonlijker. Er zijn een aantal mogelijkheden voor het toepassen van een porseleinen foto op graf:

De foto – zwart/wit, kleur of wij kunnen een foto bewerken en de foto er wat ouder uit laten zien; Het lijstje – Hartvormig, ovaalvormig, vierkant of rechthoekig gevormd;De rand – gouden rand, zilveren rand, neutrale rand of geen rand.

Vraag prijsinformatie aan

Kleurgebruik

we geven u advies

Door het gebruik van toepasselijke kleurrijke details geven we het monument een eigen sfeer.

Tijdens een persoonlijk gesprek schets onze creatieve ontwerper voor u een uniek en persoonlijk gedenkteken.

Samen met u ontwerpen we een mooi gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Bewerken van het natuursteen

prikwerk – boucharderen

Bij prikwerk, ook wel boucharderen genoemd, wordt de steen met hamer en beitel bewerkt. Door het aanbrengen van dicht op elkaar geplaatste puntjes ontstaat er een unieke uitstraling.

U ziet dit toegepast bij het lichtere gedeelte van de lettersteen. Deze techniek is een manier om details aan te brengen waardoor een grafmonument nog persoonlijker wordt.

Vraag prijsinformatie aan

Geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp laten maken

op basis van een voorbeeld, uw wensen en ideeën of bijvoorbeeld een kenmerk

Het schetsontwerp is een belangrijk onderdeel van het adviesgesprek. We gaan met uw ideeën aan de slag. Al schetsend en pratend worden er voorstellen gemaakt waaruit u kunt kiezen.

Wij beginnen met het model van het staande gedeelte. Daarna wordt het liggende deel getekend. Tenslotte komen materiaalsoorten, accessoires en de belettering aan bod. Van elk onderdeel leggen wij u diverse keuzes voor en bespreken wij duurzaamheid, onderhoud en kosten. Zo krijgt u precies te horen wat de voor en nadelen zijn en kunt u een bewuste keuze maken.

Zodra wij weten hoe het monument eruit moet komen te zien maken we direct waar u bij bent een offerte. U hebt al een beeld kunnen vormen door de prijsindicaties die u heeft aangevraagd via onze website en in onze inspiratietuin. Na het gesprek wordt in een open en inzichtelijke prijsberekening een totaalprijs voor u uitgerekend.

Vormgeving grafsteen met hartvorm

mooi en harmonieus

Bij het bekijken van de voorbeelden ziet u dat de hartvormige letterstenen sterk in vormgeving variëren.

Onze ontwerper helpt u graag bij het ontwerpen van een grafsteen met hartvorm en geeft het gedenkteken een eigen sfeer die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Vraag prijsinformatie aan

Symbolen op grafsteen

vlinders

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. De vlinder staat ook symbool voor de drie fases die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

In onze showroom en inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van vlinders. Vlinders van RVS, aluminium, glasfusing en bijvoorbeeld brons. Heeft u iets speciaals in gedachte dan ontwerpen wij samen met u een unieke vlinder of ander persoonlijk symbool.

Vraag prijsinformatie aan

Vanuit een voorbeeld

aanpassen of combineren

Aanpassen – Elk voorbeeld passen wij aan hoe u dat wilt
Combineren – U kunt details van verschillende monumenten met elkaar combineren

Een grafsteen uit onze selectie ‘grafsteen hartvorm’ is goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Vele voorbeelden staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. U van harte welkom om de grafmonumenten in het echt te bekijken.

Vraag prijsinformatie aan

De grafvloer of grafbedekking

wel of geen ruimte voor beplanting

Met de grafbedekking bedoelen we de bedekking van het liggende gedeelte van het graf, de grafvloer. Dit is vaak qua oppervlak het grootste gedeelte en vergt het meeste onderhoud. Het is van groot belang tevoren goed na te denken hoe u het liggende gedeelte van het graf invult.

Een gesloten grafbedekking (zoals een dekplaat) vergt weinig onderhoud, een meer open grafbedekking is onderhoudsgevoeliger.

Vraag prijsinformatie aan

Lichte en witte grafstenen

advies van ons

Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Hierdoor wordt de steen sneller vuil. Licht natuursteen vereist regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken.

Wordt het monument dichtbij bomen of struiken geplaatst, dan wordt het monument sneller vuil. Soms is het dan beter om het liggende gedeelte uit te voeren in een donkerdere soort natuursteen. Wij adviseren u graag.

Vraag prijsinformatie aan

Decoraties in het natuursteen

persoonlijk en fraai

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafmonument toegevoegd worden. Deze decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafsteen te geven.

U kunt bijvoorbeeld denken aan bloemen, een persoonlijke silhouette of decoraties met een religieuze betekenis.

Vraag prijsinformatie aan

Grafsteen plaatsen in Nederland, België en de grensstreek van Duitsland

ons eigen team plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen

We plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. We zijn regelmatig bij u in de buurt. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen. Bij ons is uw monument in vertrouwde handen, hier staan wij garant voor.

plaatsing grafmonument vakmensen den hollandsche

“Eigen vakmensen”

Alle soorten monumenten worden door onze eigen vakmensen geplaatst.

plaatsing grafmonument zonder extra kosten

“Zonder extra kosten”

We plaatsen zonder extra kosten in heel Nederland. In overleg ook in België en Duitsland.

plaatsing grafmonument garantie

“Hoge kwaliteit”

De schoonheid van het gedenkteken moet jarenlang zichtbaar blijven.

Duurzaam verfsysteem

maar liefst vier à vijf lagen verf

Den Hollandsche heeft er bewust voor gekozen een duurzaam verfsysteem te hanteren. Er wordt gebruik gemaakt van een primer met afwerklagen.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst vier à vijf lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke een à twee lagen.

Wat mooi is moet ook mooi blijven… kwaliteit grafmonumenten.

Vraag prijsinformatie aan

Ambachtelijk polijsten

blijvende glans

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen. Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf. Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

Vraag prijsinformatie aan

Andere materialen dan natuursteen

rvs, glas, cortenstaal of bijvoorbeeld hout

Omdat we met alle mogelijke materialen werken ontwerpen en realiseren we bijzondere en mooie persoonlijke gedenktekens.

Tevens kunnen we u hierdoor eerlijk advies geven welke materialen het beste toegepast kunnen worden in uw situatie.

Vraag prijsinformatie aan

Dubbele grafsteen hartvorm

rivier van glas

Dubbel graf met twee hartvormen. De beide harten zijn van zwart graniet en op de rechter is een blauw melkglazen hart bevestigd.

De rivier is van hetzelfde blauwe glas gemaakt en heeft een golvend oppervlak.

Vraag prijsinformatie aan

Glazen hartje met foto

vrouwelijke uitstraling

Het glazen hart heeft een roze structuur als draagvlak voor het opschrift. Het roze schilderen van de rozen heeft het gedenkteken extra diepte gegeven.

Door de vormen van de banden te curven is het een uiterst vrouwelijk gedenkteken geworden.

Vraag prijsinformatie aan

Compleet monument vanaf € 1.500

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk gedenkteken.

We plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen.

Meer informatie een persoonlijk grafmonument.

Inclusief

 • Modelprijs
 • Basisafmetingen
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Montage en productie
 • Betonplaat met wapening
 • Standaard grafbedekking
 • Basisplaatsing
 • 21% BTW

Exclusief

 • Belettering
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Creativiteit en degelijkheid

bijzondere gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leiden tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Den Hollandsche gedenktekens creëert al meer dan 78 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke gedenktekens. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek grafmonument, een waardevol gedenkteken voor uw dierbare.

Vraag prijsinformatie aan

Duurzaam natuursteen

graniet is een zeer duurzaam materiaal

Omdat wij het materiaal speciaal selecteren en alleen werken met eersteklas kwaliteit natuursteen, blijven de door ons geplaatste monumenten in uitstekende staat. Ook na tientallen jaren in de buitenlucht…

We geven tot 30 jaar garantie op het natuursteen.

Prijs vanaf: € 1100

Voorbeelden in het echt bekijken en gratis ontwerp

Onze inspiratietuin en showroom zijn bedoeld om te ontdekken wat u mooi vindt. Al lopend en kijkend zult u zaken zien die u aanspreken. Ruim 600 voorbeelden van monumenten met verschillende soorten belettering uitgevoerd in verschillende materialen en kleuren. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

 • Een persoonlijk ontwerp binnen uw budget
 • 30 jaar garantie op natuursteen
 • Plaatsing zonder extra kosten
 • We zijn op de hoogte van alle begraafplaatsregels
 • U krijgt deskundig advies met begrip
 • Altijd gratis een uniek en persoonlijk ontwerp
 • We regelen de vergunningaanvraag en de technische tekeningen

Een offerte aanvragen, hoe werkt dat?

via een persoonlijk gesprek, via de telefoon of een adviesgesprek

Bij het samenstellen van een grafmonument moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de belettering, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen. Echter, indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan
1
grafsteen prijzen inspiratietuin grafmonumenten

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafstenen zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
2
prijzen grafstenen showroom

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
3
prijzen grafstenen ontwerp of schetsontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp