Grafmonument strand en voetafdrukken

Dit grafmonument heeft als thema: "Voeten in het zand". Dit is op een speelse manier uitgebeeld in reliëf op de lettersteen. De slanke grijze natuurstenen lettersteen is dusdanig bewerkt dat er het typische reliëf zichtbaar is van duinzand in de wind. ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35392
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Bewerking Gehakt
Collectie Ambachtelijk, Beelden en Symbolen, Jong en eigentijds, Kunstenaars, Modern
Diverse tags Grafkunst, Rivier
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Grijs
Liggende deel Natuursteen, Rivier
Materiaal Natuursteen
Natuurlijk Rivier, Strand
Natuursteen kleuren Grijs
Persoonlijke toevoeging Decoratie - natuursteen, Handen/voeten, Kunstenaars, Rivier
Productgroep Grafmonumenten
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Handen/voeten

Productomschrijving

Dit grafmonument heeft als thema: "Voeten in het zand". Dit is op een speelse manier uitgebeeld in reliëf op de lettersteen. De slanke grijze natuurstenen lettersteen is dusdanig bewerkt dat er het typische reliëf zichtbaar is van duinzand in de wind. De zachte glooiing van het zand heeft iets vertrouwds. Daarin zijn de voetafdrukken zichtbaar die natuurlijk ook de eindigheid van dingen weergeeft, want de voetstappen in het duinzand zullen uiteindelijk ook vervagen. Een bijzondere metafoor. Het liggende deel is wat strakker gemaakt, maar wel van hetzelfde natuursteen gemaakt. Hierop is ook de bronzen belettering aangebracht met de naam en datum. De dunne meanderende strook in het midden is iets verheven en heeft dezelfde reliëf-structuur als de staande steen.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Natuursteen


Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.