Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Natuurlijk grafmonument met cortenstaal vlinders

In dit grafmonument is een natuurlijke sfeer gecreëerd met zowel ruwe, natuurlijke materialen als het meer industriële materiaal cortenstaal. Centraal in het gedenkteken staat het unieke element versteend hout. Dit exemplaar is in de loop van miljoenen... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35208
Artikelnummer 15799
Catalogus Onderhoudsvrij
Collectie Exclusief, Jong en eigentijds, Modern, Natuurlijk, Onderhoudsvrij
Dieren Dieren 3d, Vlinder
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, Bruin
Materiaal Cortenstaal, Versteend hout
Onderdeel Omranding
Persoonlijke toevoeging Dieren 3d
Productgroep Grafmonumenten
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Vlinder

Productomschrijving

In dit grafmonument is een natuurlijke sfeer gecreëerd met zowel ruwe, natuurlijke materialen als het meer industriële materiaal cortenstaal. Centraal in het gedenkteken staat het unieke element versteend hout. Dit exemplaar is in de loop van miljoenen jaren gevormd tot wat het nu is. Heel subtiel zijn hier twee vlinders van cortenstaal op gemaakt. De onderdelen van cortenstaal hebben een warme bruine tint en hoewel het een industrieel materiaal is, wordt het op natuurlijke wijze beschermd. De bruine kleur is roest die zich aan het oppervlak vormt, maar deze laag voorkomt ook meteen verdere aantasting van het materiaal. De omranding, lage letterplaat en het element aan de voorzijde zorgen voor een modern evenwicht in het monument, terwijl de rest een natuurlijke uitstraling heeft. Op de cortenstalen delen zijn de naam en andere opschriften geplaatst.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.