Schets grafsteen met klassiek kruis

Schets grafsteen met klassiek kruis foto 1
Perfect in balans door het samenspel van twee soorten graniet en het gebruik van klassieke en moderne elementen.

Het klassiek met modern gecombineerde monument bestaat uit twee soorten natuursteen. Zowel de letterplaat als de omranding van... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 11828
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Materiaal Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Perfect in balans door het samenspel van twee soorten graniet en het gebruik van klassieke en moderne elementen.

Het klassiek met modern gecombineerde monument bestaat uit twee soorten natuursteen. Zowel de letterplaat als de omranding van het liggende deel zijn vervaardigd uit zwart graniet, terwijl de bijzonder gevormde dekplaat en het klassieke kruis beiden van een andere kleur graniet zijn gemaakt. In de strakke dekplaat zijn twee diagonale uitsparingen zijn gemaakt voor beplanting en geven dit deel een strakke belijning. De centraal vooraan geplaatste lantaarn voegt warmte en geborgenheid toe aan het monument. Schuin daarachter bevindt zich een beeldje van een boek met een persoonlijk opschrift.

Het staande gedeelte verdient extra aandacht, want in het kruis is een afbeelding van Madonna aangebracht. De letterplaat volgt met de gemaakte uitsparing exact een deel van het kruis en gaat daarna over in een opvallend diagonaal gedeelte. Dit geeft het monument een zeer unieke aanblik.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen