Uniek grafmonument van hout en graniet

Uniek grafmonument van hout en graniet foto 1
Dit grafmonument is een unieke combinatie van hout en natuursteen. Zowel klassieke als moderne tinten zijn daardoor in het monument verwerkt. Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonum... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 15910
Collectie Christelijk, Exclusief, Kruis, Modern
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Antraciet, Bruin, Grijs
Liggende deel Natuursteen
Materiaal Hout
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Dit grafmonument is een unieke combinatie van hout en natuursteen. Zowel klassieke als moderne tinten zijn daardoor in het monument verwerkt.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.