Urn op grafmonument

Urn op grafmonument foto 1
Wat veel mensen niet weten, is dat de mogelijkheid bestaat om een urn of urnenmonument in of op een bestaand graf te plaatsen. Een begraven en een gecremeerde dierbare kunnen dan toch in hetzelfde graf worden verenigd. Voor de nabestaanden is dit vaak ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 46064
Artikelnummer 14154
Collectie Beelden en Symbolen, Klassiek en traditioneel
Diverse tags Toog
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Antraciet, donker, Grijs
Liggende deel Gesloten dekplaat, Natuursteen
Materiaal Natuursteen
Natuursteen kleuren Grijs
Productgroep Grafmonumenten
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer
Vorm Toog
Vormgeving Klassiek, Klassiek en traditioneel, Toog

Productomschrijving

Wat veel mensen niet weten, is dat de mogelijkheid bestaat om een urn of urnenmonument in of op een bestaand graf te plaatsen. Een begraven en een gecremeerde dierbare kunnen dan toch in hetzelfde graf worden verenigd. Voor de nabestaanden is dit vaak een prettige gedachte. Voor het bijzetten van een urn of urnenmonument op een bestaand graf dient u eerst toestemming te vragen.

Op dit grafmonument is een natuurstenen gedenkobject geplaatst welke gebaseerd is op het Yin-Yang teken; een symbool dat stamt uit de oude Chinese wijsheid. De tegengestelde principes vullen elkaar aan; afzonderlijk hebben ze geen betekenis. Het is de balans die van belang is. Er is altijd iets van het één in het ander aanwezig. De dopjes, gemaakt van het materiaal van de andere helft van dit gedenkobject, sluiten de openingen af waarin een kleine hoeveelheid as van twee verschillende personen kan worden bewaard. U kunt ook, eventueel tijdelijk, in de tweede opening iets opbergen dat nauw verbonden is met de overledene. De beide granietsoorten zijn gezoet.


Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Natuursteen


Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.