Versteend hout grafmonument

Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam. Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oors... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35544
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Kleur Wit
Liggende deel Natuurlijk, Natuursteen
Materiaal Glas, Versteend hout
Productgroep Grafmonumenten
Staande deel Versteend hout en glas
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.