9 tips voor meer naamsbekendheid als uitvaartondernemerDeel 2

Adverteren in de plaatselijke krant. Effectief? Wie weet. Prijzig? Zeker! Aan je naamsbekendheid werken als uitvaartondernemer kan creatiever én beter. Ik help je graag op weg met deze 9 tips.

1. Bedenk interessant nieuws en kom in de krant

Een gratis manier om toch in de krant te komen. Ook wel free publicity of PR. Uiteraard kost het wel inzet en tijd van jou. Kun je nieuws bedenken rond een bepaalde dag, bijvoorbeeld Allerzielen. Of bied je sinds kort een bijzonder product of dienst aan. Stuur een persbericht of bel met de lokale krant. Uiteindelijk gaat het erom dat je een goede band opbouwt met de journalist(en).

2. Regel een gastcolumn in de plaatselijke krant

Een andere manier om toch in de plaatselijke krant zichtbaar te zijn, is voor te stellen of je een (terugkerende) gastcolumn mag schrijven. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar jouw beroep. Het is namelijk een niet-alledaags beroep en het is maatschappelijk van veel betekenis. Wat doe je precies? Wat houdt het in? Wat maak je mee? Natuurlijk houd je altijd rekening met de privacy van de families.

3 tips om je website goed door de zomer heen te loodsen

3. Houd een inspiratiedag of -middag

Zoals hierboven geschreven: veel mensen zijn nieuwsgierig. Geef ze een kijkje in de ‘keuken’, bijvoorbeeld eenmalig of elke eerste dinsdagavond van de maand. Nodig ze uit om langs te komen bij jouw onderneming of houd een inspiratiedag op locatie. Er zijn vast mooie plekken te bedenken waar jij kunt spreken over het regelen van een uitvaart en wat daarbij komt kijken. Wij bieden bijvoorbeeld flexruimtes. Misschien wil je daar gebruik van maken. Vergeet vooral ook niet de lokale pers uit te nodigen. Daarnaast heeft elke regio (online) gratis kalenders waar je je evenementen op kunt promoten. De bekendste is Dichtbij.nl.

4. Werk aan online vindbaarheid in jouw regio

Google kijkt tegenwoordig ook naar de locatie van de zoeker en geeft in de meeste gevallen lokale zoekresultaten weer. Wanneer jij goede informatie en diensten te bieden hebt, dan vindt Google dat jij bovenaan moet staan in die regio. Heb je weleens gezocht op bijvoorbeeld ‘uitvaart’ of ‘uitvaartondernemer’ in Google. Welke zoekresultaten zie je? En welke bedrijven toont Google in het kaartje? Sta jij daar nog niet tussen? Dan is er werk aan de winkel! Meer weten? Waarom online vindbaarheid (SEO) zo belangrijk is voor jouw uitvaartonderneming. Of bel met onze Ewoud via 085 – 130 4422. Hij helpt je graag vrijblijvend verder.

5. Maak een aantrekkelijke folder

Op welke plekken in de regio wil je dat mensen informatie over je diensten kunnen vinden? Bejaardentehuizen, huisartsenpraktijken, het gemeentehuis, kerken, etcetera. Misschien mag je er wel enkele folders neerleggen. Leg de folder vooral ook neer op je inspiratiedag of – middag. En neem er altijd een paar met je mee. Het is prettig als je naast je visitekaartje ook meer informatie aan iemand kan meegeven.

6. Help andere ondernemers

Als uitvaartondernemer werk je veel samen met andere ondernemers. Een bloemist, cateraar, fotograaf, enzovoort. Wanneer je hoort dat iemand een bepaalde dienst nodig heeft, breng diegene dan met de juiste ondernemer in contact. Doe je dit vaker, dan zullen deze ondernemers ook aan jou denken als ze iemand willen doorverwijzen.

7. Ga naar lokale netwerkbijeenkomsten

Zoals bij tip 6 geschreven: als uitvaartondernemer werk je veel samen met andere ondernemers. Het is daarom handig om goed bekend te zijn en staan bij andere lokale ondernemers in jouw regio. Ga daarom af en toe eens naar lokale netwerkbijeenkomsten. Misschien ontstaan er wel mooie samenwerkingsverbanden uit. Sta hier open voor en ontdek kansen.

8. Geef presentaties in jouw regio

Ook in jouw regio worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waar je een presentatie zou kunnen of mogen geven. Denk aan de bibliotheek of verenigingen. Zoek eens uit wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op met deze organisaties en bespreek of het interessant voor ze is als jij een keer komt spreken. Bedenk van tevoren een goed verhaal, zodat je echt iets waardevols aan ze te bieden hebt.

9. Vertel wat je doet met social media

Alle bovenstaande tips lenen zich uitstekend voor persoonlijke, kleine verhalen op jouw social media. Ontdek welke type social media het best werken. Is dat Facebook? Is dat Instagram? En welke posts zorgen voor de meeste betrokkenheid (likes, volgers, comments). Het grote voordeel van Facebook is daarnaast, dat je al met een klein bedrag lokaal je posts kunt sponsoren. Zo bereik je met een minimaal budget een groot aantal mensen in jouw regio met een bepaalde leeftijd of interesse.

3 tips om je website goed door de zomer heen te loodsen

Vertel het aan iedereen

En dan heb ik nog een allerlaatste tip, misschien wel de belangrijkste. Weet iedereen in je omgeving wat je doet? Je mag namelijk best vertellen wat je doet aan iedereen die je (toevallig) spreekt. Wie weet, komt diegene iemand tegen die jouw diensten op dat moment nodig heeft. Je weet nooit waar het toe leidt. Houd het wel luchtig, vraag altijd terug wat die ander doet en maak er een fijn gesprek van.

grafmonumenten den hollandsche contact
0481 – 371 333

“Zo goed mogelijk online vindbaar zijn voor klanten, een uitdaging die Ewoud keer op keer aangaat. Met ruim 10 jaar ervaring weet hij inmiddels perfect hoe hij dit moet bereiken. “Er liggen nog zoveel mooie kansen voor de uitvaartbranche op online gebied.” – Ewoud Smedinga, online marketeer

Heeft u hulp nodig? Stel uw vraag.