De kracht van klantervaringen voor uitvaartondernemersGrip op je online reputatie

Je hebt het vast weleens meegemaakt, via via heeft een nieuwe klant van jouw uitvaartonderneming en diensten gehoord. Mond-tot-mondreclame blijft onveranderd krachtig. Ook online! 80% van de Nederlanders bekijkt namelijk online klantbeoordelingen bij het maken van een keuze. En dat is niet anders bij het vinden van een goede uitvaartverzorger. Maar, wat heb je nu precies aan zulke reviews? In dit blog geef ik antwoord op deze vraag.

3 tips om je website goed door de zomer heen te loodsen

Klanten online overtuigen

Wist je dat de meeste klantbeoordelingen worden gelezen om de kans op een verkeerde keuze te verkleinen? Zeker als het gaat om het verzorgen van zo’n belangrijke moment, het afscheid voor een dierbare, kunnen ervaringen van nabestaanden van doorslaggevende aard zijn.

Potentiële klanten willen inzicht in jouw uitvaartonderneming, je producten en diensten. Zij willen zien hoe jij te werk gaat. Wanneer iemand leest dat een uitvaartverzorger altijd op een heel prettige manier communiceerde, goed bereikbaar was, en alles tot in het kleinste detail heeft geregeld, dan geeft dat veel vertrouwen.

Grip op je online reputatie

Als jij het niet doet, dan doet iemand anders het wel voor je. Consumenten worden online steeds mondiger. Het is daarom erg belangrijk om zelf actief reviews te verzamelen en publiceren. Zo houd je grip op je online reputatie.

Doe je dit niet, dan bepalen consumentenfora en klachtenwebsites jouw online reputatie. Een beoordeling is tegenwoordig immers eenvoudig anoniem geplaatst.

Gratis verbetersuggesties

Behalve dat klantreviews heel bruikbaar zijn voor potentiële klanten, zijn ze ook handig voor jezelf. Je ontdekt wat je sterke kanten zijn – misschien verrassen klanten je wel – en op welke punten je zou kunnen verbeteren. Deze waardevolle tips zijn gratis en helpen je de dienstverlening van jouw uitvaartonderneming beter te maken. Daar kun je iets mee!

Goed voor je (online) vindbaarheid

Klantreviews helpen je website, en dus je onderneming, beter vindbaar te worden in zoekmachine Google. Google beoordeelt websites op heel veel zaken en bepaalt zo hoe hoog je in de resultaten terechtkomt. Een van die zaken is hoe vaak je je websiteteksten update. Doe je dit regelmatig, dan maak je meer kans om hoog in de zoekresultaten te eindigen.

Daarnaast is het mogelijk om het aantal klantbeoordelingen met bijvoorbeeld de welbekende gele sterren in de resultaten te tonen. Dat ziet er herkenbaar uit voor potentiële klanten en je valt meer op tussen de zoekresultaten. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen eerder geneigd zijn om op zo’n zoekresultaat te klikken.

3 tips om je website goed door de zomer heen te loodsen

Meer over het belang van goed online vindbaar zijn, lees je in dit eerdere blog.

Gebruik reviews als promotie voor je bedrijf

Benut de kracht van klantreviews nog meer, door ze niet alleen zichtbaar te maken op je website en in Google, maar ook op je social media kanalen, in je nieuwsbrief of op een folder. Ook zou je ze kunnen gebruiken in advertenties of benoemen in offertes. En waarschijnlijk kun je nog wel meer materialen verzinnen waar ze op van waarde kunnen zijn.

Onveranderd krachtig

Kort samenvattend: met klantreviews verbeter je je online reputatie, wat uiteindelijk extra klanten en meer omzet kan opleveren. Dat maakt het een zeer krachtig en belangrijk instrument voor jouw uitvaartonderneming.

Straal online vertrouwen uit met Uitvaartervaringen Verzamel eenvoudig ervaringen met hét beste reviewplatform voor de uitvaartbranche. Ervaringen die je klanten en uitvaartonderneming verder helpen. Meer informatie: www.uitvaartervaringen.nl.

grafmonumenten den hollandsche contact
0481 – 371 333

“Zo goed mogelijk online vindbaar zijn voor klanten, een uitdaging die Ewoud keer op keer aangaat. Met ruim 10 jaar ervaring weet hij inmiddels perfect hoe hij dit moet bereiken. “Er liggen nog zoveel mooie kansen voor de uitvaartbranche op online gebied.” – Ewoud Smedinga, online marketeer

Heeft u hulp nodig? Stel uw vraag.