Inspiratie voor meer balans tussen privé en werk4 gouden regels

De druk om continu beschikbaar en bereikbaar te zijn. Deze is zeker aanwezig en voelbaar. Veel uitvaartondernemers zien het zelfs als één van de grootste uitdagingen: de balans tussen privé en werk. Zoals ik al eerder schreef in het blog ‘Dit zijn de 3 grootste uitdagingen voor uitvaartondernemers: herken jij ze?’. Hoe ga je hier nu op een goede manier mee om? Ik heb 4 gouden regels voor je.

Het loopt allemaal door elkaar!

Denken aan alles wat je nog moet doen. Maken we ons daar niet allemaal weleens schuldig aan. Het geeft een onrustig en gestrest gevoel. Ook kan op elk moment van de dag een melding komen. Het kan daarom lastig zijn om leuke dingen te plannen. Het vak van uitvaartondernemer vraagt veel van je. Dat is wel duidelijk. Het is dan ook niet gek dat veel uitvaartondernemers dit als grote uitdaging zien. Nu is het vaak zo dat de uitdaging vooral bestaat uit een gebrek aan ontspanningstijd. Of een gebrek aan energie om die vrije tijd op de eigen manier te beleven. Hieronder volgen daarom 4 gouden regels voor meer balans in je leven.

Gouden regel 1: Voel hoe het met je gaat

Hoe gaat het? Hoe voel je je? Wat heb je op dit moment nodig? Wat zegt je hart? Vaak zijn we zo druk met alles afkrijgen en goed doen, dat we onszelf helemaal vergeten. Maak daarom af en toe tijd vrij om stil te staan bij hoe het nu eigenlijk met je gaat. Door dit regelmatig te doen, voel je steeds beter en eerder wanneer het tijd is om even te ontspannen of iets rustiger aan te doen.

Gouden regel 2: Plan en organiseer je leven, ook privé

Natuurlijk valt er veel ook niet te plannen als uitvaartondernemer, maar probeer je leven goed organiseren. En daarmee bedoel ik niet dat je je agenda helemaal vol moet plannen. Juist niet. Plan ook ontspanningstijd in. Tijd om tot rust te komen op jouw manier. Ook goede communicatie naar families wanneer je wel te bereiken bent of niet, is belangrijk. Families begrijpen heel goed dat je rust nodig hebt. Geef goed aan wanneer je weer contact opneemt met de familie, zodat de familie altijd op de hoogte blijft wanneer er weer een contactmoment is. En zo heb jij een betere structuur. Door deze structuur maak je het jezelf makkelijker als het een keer ‘tegenzit’ of als er onverwachte dingen gebeuren. Er zijn ontzettend veel zogeheten ‘lifehacks’ te vinden online hierover en vele auteurs hebben er boeken over volgeschreven. Kies een methode die bij jou past.

3 tips om je website goed door de zomer heen te loodsen

Gouden regel 3: Maak je hoofd leeg met jouw manier van ontspannen

Wat doe je dan in die ontspanningstijd. Dat is heel persoonlijk. De één ontspant met een boek helemaal opgekruld op de bank, een ander gaat dineren met een stel goede vrienden in de stad. Kies in elk geval een vorm van ontspannen waarmee je je hoofd echt leeg maakt. Het liefst komt daar geen beeldscherm aan te pas. Denk ook aan bijvoorbeeld tuinieren, muziek (maken) of sporten.

Gouden regel 4: Geniet van de mooie momenten, wees dankbaar

Dan misschien wel de belangrijkste regel: wees dankbaar. Hierbij stilstaan op zijn tijd is echt essentieel. Als je maar doorgaat en doorgaat, dan is er geen tijd om successen te vieren of mooie momenten te zien. Oefen daarom in dankbaarheid. Dat kan al door elke dag even kort 3 dingen te benoemen waarvoor je dankbaar bent. Geniet van wat je hebt, van alles wat je hebt bereikt in je leven.

grafmonumenten den hollandsche contact
0481 – 371 333

“Zo goed mogelijk online vindbaar zijn voor klanten, een uitdaging die Ewoud keer op keer aangaat. Met ruim 10 jaar ervaring weet hij inmiddels perfect hoe hij dit moet bereiken. “Er liggen nog zoveel mooie kansen voor de uitvaartbranche op online gebied.” – Ewoud Smedinga, online marketeer

Heeft u hulp nodig? Stel uw vraag.