Primeur: nieuw innovatief platform ontzorgt uitvaartondernemers volledigDe toekomst van samenwerken in de uitvaartbranche

ELST – De uitvaartbranche versterken voor en met uitvaartondernemers. Dat is wat Funeralight voor ogen heeft, het innovatieve platform dat initiatiefnemer Den Hollandsche Gedenktekens heeft gelanceerd. Samen met enkele enthousiaste uitvaartverzorgers ontwikkelde zij de afgelopen tijd dit vernieuwende concept met onder meer een community, marketingadvies en gratis uitvaartsoftware. “Het platform ontzorgt uitvaartondernemers volledig, zodat zij alle aandacht hebben voor wat zij het liefst doen: het verzorgen van een mooie uitvaart”, aldus Daphne Wannee van Funeralight.

3 tips om je website goed door de zomer heen te loodsen

Toekomst van samenwerken

Funeralight is een online platform waar zowel uitvaartverzorgers als andere bedrijven in de uitvaartbranche elkaar eenvoudig vinden en kunnen samenwerken. “Door ondernemers dichter bij elkaar te brengen en het aanbod van diverse diensten, willen wij de uitvaartbranche versterken”, legt Daphne uit. “Dat hier behoefte aan is, blijkt wel uit de meer dan 150 aanmeldingen direct na de lancering.”

Alle aandacht voor een mooie uitvaart

Daphne werkte 7 jaar bij een grote uitvaartonderneming in Amsterdam. Zij leidde meer dan 1.000 uitvaarten. “Ik weet hoeveel tijd het kost om alles te regelen, ook administratief, en tegelijkertijd te werken aan bijvoorbeeld de naamsbekendheid van je onderneming. Dit terwijl je die tijd en aandacht juist aan het begeleiden van families en nabestaanden wil besteden.”

Voor elke uitvaartondernemer een oplossing

Het platform helpt uitvaartverzorgers dan ook bij alle denkbare ondersteunende werkzaamheden, zoals het opzetten van een sfeervolle website, reserveren van flexplekken voor gesprekken met families en het beheren van uitvaarten. Het idee is dat uitvaartondernemers ‘mix and match’ kunnen toepassen met de aangeboden diensten. Zij bepalen zelf wat ze willen gebruiken en wat niet.

Daphne: “Zo kan de één behoefte hebben aan gratis tijdelijke monumenten als service naar families toe, terwijl een ander op dat moment bezig is met een betere online vindbaarheid van zijn of haar bedrijf in Google. Dat is helemaal oké. Op onze website funeralight.com vinden zij een overzicht van alle diensten die nu al worden aangeboden.”

Gratis uitvaartsoftware

De uitvaartsoftware op Funeralight is gratis. “Wij vinden het belangrijk dat elke uitvaartondernemer in Nederland hier gebruik van kan maken. Ook startende of kleinere uitvaartverzorgers die minder grote budgetten hebben. Uitvaartsoftware is vaak niet te betalen voor hen”, verduidelijkt Daphne. “Zo kan iedereen hiervan profiteren, uitvaartverzorgers én ook families en nabestaanden.”

Geen gedoe meer

De gebruiksvriendelijke software is daarom te gebruiken via de eigen computer, tablet en smartphone en voldoet helemaal aan de nieuwste privacywetgeving. Er hoeft verder niets voor te worden geïnstalleerd en de applicatie kan meteen in gebruik worden genomen. Zo kan de uitvaartondernemer alle benodigde informatie voor een uitvaart altijd en overal raadplegen en slaat hij of zij afspraken met families direct en eenvoudig op in een dossier.

Interessante samenwerkingen

De komende tijd zal het platform en de software verder worden uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Daphne: “Op zeer korte termijn kunnen we bijvoorbeeld een interessante samenwerking met een reviewplatform bekendmaken. Daarnaast zijn wij continue op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Naar nieuwe diensten die interessant zijn voor uitvaartondernemers, zodat zij alle tools in handen hebben voor het verzorgen van mooie uitvaarten.”

grafmonumenten den hollandsche contact
0481 – 371 333

“Zo goed mogelijk online vindbaar zijn voor klanten, een uitdaging die Ewoud keer op keer aangaat. Met ruim 10 jaar ervaring weet hij inmiddels perfect hoe hij dit moet bereiken. “Er liggen nog zoveel mooie kansen voor de uitvaartbranche op online gebied.” – Ewoud Smedinga, online marketeer

Heeft u hulp nodig? Stel uw vraag.