Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Bio-based duurzame grafstenen Een milieuvriendelijke alternatief

“Onze biobased grafstenen zijn gemaakt van biocomposiet, welke voor meer dan 80% bestaat uit biobased en cyclische grondstoffen van natuurlijke oorsprong zoals riet en vlas. Dit unieke materiaal is sterk, vormvast, kent een lange levensduur en is eenvoudig te onderhouden. Een bijzondere en geschikte grafsteen voor mensen die naast een biologische of milieuvriendelijke uitvaart ook willen kiezen voor een duurzame grafsteen.”

 • Milieuvriendelijk en geproduceerd met 100% groene stroom
 • Weervast en waterbestendig
 • Lange levensduur
 • Eigen vorm, kleur en ontwerp mogelijk
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
biologische grafstenen

Vrijblijvend persoonlijk ontwerp

We maken samen met u, geheel vrijblijvend, een uniek ontwerp die we daarna kunnen realiseren in elke gewenste kleur biocomposiet.

biologische grafstenen

Garantie

De biologische grafstenen zijn duurzaam en we kunnen u daarom een garantie van 25 jaar geven.

biologische grafstenen

De belettering

De letters kunnen uitgevoerd worden in brons, rvs, cortenstaal maar ook worden ingeschilderd of uit het biocomposiet worden gesneden.

Biobased grafmonumenten zijn mooi, milieuvriendelijk en duurzaam

De markt is aan het veranderen en steeds meer mensen zoeken naar een manier om ook met een uitvaart duurzaam om te gaan. Nu is het mogelijk om te kiezen voor een groene uitvaart of duurzame uitvaart, maar ook op het gebied van grafstenen zij er alternatieven te vinden voor bepaalde materialen of producten. Wij bieden nu bijvoorbeeld duurzame grafstenen gemaakt van biocomposiet en dit materiaal biedt eigenlijk alleen maar voordelen in vergelijking met de conventionele materialen.

biologische milieuvriendelijke grafstenen nabasco biocomposiet
biologische milieuvriendelijke grafstenen nabasco biocomposiet

Uitstekende vervanger van traditonele grafsteen materialen

Dit unieke en gepatenteerde materiaal is met zijn eigenschappen uitstekend toe te passen als vervanging van de traditionele grafsteen materialen. Omdat het materiaal samengesteld is uit natuurlijke, eenvoudig te maken vezels, is het vriendelijk voor mens en milieu. Bovendien wordt het in Duitsland gemaakt en hoeven wij het niet te importeren vanuit verre Europese landen of niet-Europese landen.

We zijn er trots op dat we dit mooie materiaal kunnen toepassen in natuurvriendelijke bio grafstenen. Ongetwijfeld een serieuze overweging waard voor families die veel waarde hechten aan een groene of milieuvriendelijke uitvaart, waarbij de belasting van het milieu zo laag mogelijk moet zijn.

biologische grafstenen
biologische grafstenen
biologische grafstenen

Grondstoffen

 • Meer dan 80% biobased
 • Vezels uit natuur en landbouw
 • Kalk als reststroom bij waterproductie
 • Biohars

  Eigenschappen

 • Vormvast en sterk
 • Minder zwaar dan natuursteen
 • Eenvoudig onderhoud
 • Lange levensduur
 • Europees product

CO2 footprint

 • De koolstof uit de vezels worden lange tijd gebonden in het product.
 • De productie is energiezuinig.

Maatschappelijk verantwoord

 • Geen kinderarbeid
 • Recyclebaar (hergebruik na levensduur of als grondstof voor nieuwe producten)

Niet alleen de grondstoffen zijn duurzaam

Niet alleen de grondstoffen en toepassingen zijn duurzaam. Voor het gebruik van biocomposiet worden natuurlijk vezels toegepast die elders niet meer gebruikt kunnen worden. Dit kunnen reststromen uit de kledingindustrie, landbouw en landschap zijn. Door het toepassen van deze vezels en een biohars, in plaats van op aardolie gebaseerde hars, ontstaat een biobased composiet met een zeer lage CO2 voetafdruk. Na een lange gebruiksfase wordt het plaatmateriaal hergebruikt of tot grondstof voor nieuwe grafmonumenten verwerkt.

Voor de productie van het biocomposiet wordt ook aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij materialen als metaal, glas en aluminium. De grondstoffen komen bovendien uit Europa en ook de productie is Europees.

biologische grafstenen voorbeelden

Grondstoffen: Riet, kalk en biohars

biologische grafstenen voorbeelden

Percentage biobased product > 80%

biologische grafstenen voorbeelden

Biocomposiet heeft een natuurlijke uitstraling

biologische grafstenen voorbeelden

Uw keuze: vezels wel of niet zichtbaar

Wat is het verschil tussen een traditionele grafsteen en een grafsteen van biocomposiet?

In principe is alleen het gebruikte materiaal het verschil. Net als bij een traditionele grafsteen maken we eerst een persoonlijk ontwerp en realiseren daarna het gedenkteken. Het verschil is dat bepaalde onderdelen, of het gehele gedenkteken, nu wordt uitgevoerd in biocomposiet in plaats van bijvoorbeeld natuursteen. De uitstraling van het gedenkteken is vrijwel gelijk.

Een groot voordeel van biocomposiet is dat het in Duitsland wordt gemaakt waardoor er veel minder vervoer over water en via de weg nodig is in vergelijking met materialen die uit Azië, Zuid-Amerika of zelfs een ver gelegen Europees land komen.

biologische milieuvriendelijke grafstenen nabasco biocomposiet
biologische milieuvriendelijke grafstenen nabasco biocomposiet
grafsteen adviseur en ontwerper Karsten Flier

Karsten Flier

038 – 2022 305

Karsten Flier

038 – 2022 305

Meer weten over onze biobased grafstenen?

“De unieke eigenschappen van deze biocomposiet maken dat ik er graag mee werk. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en tegelijkertijd zijn er geen beperkingen qua vormgeving. De passende uitstraling aan het gedenkteken geef ik door het toepassen van de juiste kleuren en het eventueel gebruiken van transparante harsen waardoor een vezelstructuur zichtbaar blijft.”

Graag beantwoord ik uw vragen en maak ik geheel vrijblijvend een persoonlijk ontwerp voor u.

Maak een afspraakStel gerust uw vraag