Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Grafsteentje

Met een grafsteentje wordt een kleine grafsteen bedoeld die niet veel ruimte in beslag neemt. U kunt hierbij denken aan een tegel, gedenksteen of gedenkplaat maar ook een natuurlijke grafsteen zoals een rots of zwerfkei. Wij bieden een brede collectie kleinere grafmonumenten aan. In overleg ontwerpen we altijd een passend gedenkteken.

Licht ruw grafsteentje en blauw glas

De ruwe witte lettersteen heeft her en der subtiele lichtblauwe accenten. Behalve dat dit fraaie exemplaar aan de onderzijde egaal is gemaakt heeft deze verder geen bewerking ondergaan. Daarom oogt het geheel heel puur. Voor de ruwe steen is een glasplaat geplaatst. Deze is blauw en heeft een gesmolten structuur, waardoor deze nog maar deels doorzichtig is. De witte geëmailleerde teksten zijn hierdoor goed leesbaar, maar bovenal past de ruwe uitstraling van de glasplaat zo heel goed in het geheel. Als grafbedekking is gekozen voor zacht-grijze losse stenen met beplanting, met daaromheen een omranding van natuursteen met ruw gehakte zijden.

Lichte ruwe gedenksteen en blauw glasfoto 1
Licht ruw grafsteentje en blauw glas foto 1
Licht ruw grafsteentje en blauw glas foto 2
Licht ruw grafsteentje en blauw glas foto 3

Grafsteentje cortenstaal

Grafsteentje met cortenstaal en Belgisch hardsteen, twee materialen die goed te combineren zijn. Het cortenstaal zal na verloop van tijd egaal roesten en daardoor zichzelf beschermen tegen verdere verwering.

Grafsteentje cortenstaal foto 1

Grafsteentje algemeen graf van Azul Macauba

Dit grafsteentje heeft een passend formaat voor gebruik op een algemeen graf. De bijzondere steensoort Azul Macauba heeft zeeblauwe kleuren en dat maakt de steen rustiek en vriendelijk. Om deze rustieke sfeer te versterken is de bovenzijde glad en zijn de randen wat zachter gemaakt, zodat de kleuren extra goed uitkomen. De gehakte zijden geven een mooi tegengewicht aan het geheel en de steen blijft hiermee zijn rustieke sfeer behouden. De bovenzijde is voorzien van wit ingeschilderde letters, maar samen met onze vormgever kunnen we al uw wensen verwerken. Zo maken wij een passende en unieke grafsteentje samen met u.

Gedenksteen algemeen graf van Azul Macaubafoto 1

Grafsteentje in hartvorm

Dit grafsteentje in hartvorm heeft een opvallend diagonaal kleurpatroon bestaande uit zwart, grijs en bruin. De hartvormige steen is helemaal glad gemaakt daardoor krijgt het een zachte vorm. De relatief vlakke bovenzijde leent zich erg goed om belettering in een lichte kleur aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door de letters te zandstralen en degelijk in te schilderen, zodat de letters jarenlang hun kleur behouden. Het bronzen vogeltje geeft het geheel een extra vriendelijk detail. Vanwege de compacte afmeting kan dit grafsteentje goed toegepast worden op een algemeen graf of een kort graf.

Grafsteentje in hartvorm foto 1
Grafsteentje in hartvorm foto 1
Grafsteentje in hartvorm foto 2

Grafsteentje van versteend hout

Omdat veel gedenkstenen van natuursteen worden gemaakt, valt een grafsteentje van een ander materiaal natuurlijk extra op. Dit grafsteentje is gemaakt van versteend hout, gefossiliseerd hout dat na miljoenen jaren onder de grond bijna net zo hard als graniet is geworden. Het bijzondere van dit materiaal is de warme textuur zoals hout, maar met de duurzaamheid van steen. Op de grafsteentje zijn bijpassende letters gebruikt voor het opschrift. Deze letters zijn van cortenstaal, evenals de twee bloemen naast de grafsteentje.

Gedenksteen van versteend houtfoto 1

Modern grafsteentje met bronzen kunst

De verschillende bruintinten en bronstinten geven dit grafsteentje een herfstachtige sfeer. Het monument straalt warmte uit dankzij de mooie kleuren en de natuurlijke structuur van het dolomiet, waarbij het oppervlak ruw is gehouden en de strakke lijnen een lichte afronding hebben. Op de ondergrond bestrijkt de stijlvolle zuil een vierkant oppervlak, maar loopt in een glooiende lijn naar boven spits toe. Het bovenste gedeelte is met losse elementen opgebouwd, maar deze elementen sluiten perfect op elkaar aan. De opening die hierbij is ontstaan, is verder opgedeeld door een stukje dolomiet waarvan het oppervlak op een andere manier is bewerkt. Hierdoor ontstaat een afwijkende, warme grijsbruine kleur. De bronzen beelden vullen qua stijl en kleur de grafsteentje perfect aan.

Modern grafsteentje met bronzen kunst foto 1
Modern grafsteentje met bronzen kunst foto 1
Modern grafsteentje met bronzen kunst foto 2