Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Eenvoudige grafsteen

Moderne eenvoudige grafsteen met traditionele elementen

Deze eenvoudige grafsteen van natuursteen heeft een moderne vormgeving, bestaande uit rechte en diagonale lijnen, twee soorten natuursteen en een eigentijds mat oppervlak. De traditionele elementen zitten in de indeling en opbouw van de eenvoudige grafsteen. Het liggende deel bevat namelijk een geheel gesloten dekplaat, wat zorgt voor rust en eenheid, maar ook maakt dat het graf nagenoeg onderhoudsvrij is. Het staande deel bestaat uit twee schuin achter elkaar geplaatste letterstenen met een kenmerkende vorm. Deze letterstenen zijn van dezelfde steensoort als de dekplaat. Op het ene deel is een korte, persoonlijke tekst aangebracht met een foto van porselein. Op het andere deel zijn de naam en data geplaatst. De tekst is gezandstraald en ingeschilderd met meerdere verflagen, zodat de letters langdurig goed leesbaar blijven.

Moderne grafsteen met traditionele elementenfoto 1
Moderne eenvoudige grafsteen met traditionele elementen foto 1
Moderne eenvoudige grafsteen met traditionele elementen foto 2
Moderne eenvoudige grafsteen met traditionele elementen foto 3
Moderne eenvoudige grafsteen met traditionele elementen foto 4
Moderne eenvoudige grafsteen met traditionele elementen foto 5
Moderne eenvoudige grafsteen met traditionele elementen foto 6

Klassiek grafmonument met porseleinen foto

De golvende vorm van de letterplaat in dit gedenkteken, wordt ook wel "golfkop" genoemd. Het natuursteen is van hoge kwaliteit en bevat een warme kleur met een levendige textuur. Als belettering is er gekozen voor een tekst in een schreefloos lettertype, waarbij de letters zijn ingegraveerd en daarna wit zijn geschilderd. Een subtiel, maar persoonlijk element is het kleine ovale fotoplaatje van porselein dat links naast de tekst op de letterplaat een plekje heeft gekregen. De gesloten dekplaat zorgt voor rust en eenheid in het gedenkteken, waarbij wel aan de voorzijde nog ruimte is gemaakt voor beplanting.

Klassiek grafmonument met porseleinen foto foto 1
Klassiek grafmonument met porseleinen foto foto 1
Klassiek grafmonument met porseleinen foto foto 2
Klassiek grafmonument met porseleinen foto foto 3
Klassiek grafmonument met porseleinen foto foto 4

Ingetogen gedenkteken van blauw natuursteen

Het ingetogen gedenkteken is gemaakt van natuursteen dat op twee manieren is bewerkt. Hierdoor hebben de twee delen een subtiel verschil in kleur. Het rechterdeel is het breedst en heeft een strakke matte afwerking. Het smallere linkerdeel van het gedenkteken is ruw gemaakt, waardoor de kleur van het natuursteen ook iets lichter is. Op het rechter staande deel is de tekst ingegraveerd en geschilderd met witte lak, mooi gecentreerd en met veel ruimte om de tekst heen. De twee bronzen vogeltjes op het linker deel zijn een fraai detail, die het gedenkteken iets 'luchtiger' maken. Op het liggende stuk van het gedenkteken lopen de twee delen van natuursteen door. Het liggende deel is bijna compleet gesloten, op het kleine bloemvak na. Meegebrachte bloemen kunnen ook in de stevig verankerde vaas worden gezet.

Ingetogen gedenkteken van blauw natuursteenfoto 1

Enkele moderne eenvoudige grafsteen met rivier

Deze eenvoudige grafsteen is compleet van natuursteen gemaakt. Het staande gedeelte bestaat uit een rechte lettersteen waarop heel sierlijk de afbeelding van een roos is ingegraveerd en ingeschilderd. Ook de letters van de opschriften zijn op deze manier aangebracht. Dankzij de strakke vormen en doordat alle oppervlakken mat zijn gemaakt, heeft de eenvoudige grafsteen een modern uiterlijk. Ook valt de meanderende vorm van de rivier in de dekplaat beter op. Elementen zoals deze breken het statige uiterlijk van een gesloten grafbedekking en brengen zo een zachtere, natuurlijkere vorm in het ontwerp. In dit voorbeeld is de rivier opgevuld met witte stenen, zodat er een helder contrast ontstaat. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier potgrond toe te voegen en verschillende plantjes in te zetten.

Enkele moderne eenvoudige grafsteen met rivier foto 1
Enkele moderne eenvoudige grafsteen met rivier foto 1
Enkele moderne eenvoudige grafsteen met rivier foto 2
Enkele moderne eenvoudige grafsteen met rivier foto 3

Eenvoudige grafsteen golfkop

Golfkop model eenvoudige grafsteen. De basisprijs is exclusief accessoires, waarbij het monument is uitgevoerd in een eenvoudigere natuursteensoort.

Grafsteen golfkopfoto 1

Eenvoudige grafsteen golfkop

Eenvoudige grafsteen golfkop van zwart graniet. Het natuursteen is gepolijst en als grafbedekking is er gekozen voor split.

Eenvoudige grafsteen golfkop foto 1