Azul Macauba

Van alle natuursteensoorten is Azul Macauba een van de meest bijzondere. Dankzij de blauwe kleur en de bijzondere textuur doet Azul Macauba aan de oceaan denken. We bieden grafstenen met Azul Macauba in veel verschillende vormen en uitvoeringen aan, waaronder hele letterstenen of omrandingen, tot kleine details zoals grafbedekking.

Glazen zeilboot grafsteen voor dubbel graf

De helder blauwe liggende steen is al een bijzonder en uniek element in dit grafsteen. De textuur van dit natuursteen lijkt veel op water, wat heel goed past bij het thema. Op het liggende deel zijn tevens de namen aangebracht in een zachte bijpassende kleur. Bovenop de dekplaat is de gebogen glasplaat in de vorm van een zeilboot een echte unieke blikvanger. Het glas is geheel blauw en daarop zijn de verdere accenten van de zeilboot gemaakt.

Glazen zeilboot gedenkteken voor dubbel graffoto 1
Glazen zeilboot grafsteen voor dubbel graf foto 1
Glazen zeilboot grafsteen voor dubbel graf foto 2
Glazen zeilboot grafsteen voor dubbel graf foto 3

 foto 1

Grafsteen met kleuren van de oceaan

Azul Macauba is een natuursteensoort met een bijzondere eigenschap: het heeft een textuur en kleurenpalet dat lijkt op de zee. De gehele omranding is van deze steensoort gemaakt, waarbij de bovenzijde subtiel glanst. Dankzij deze afwerking zijn de waterige lijnen en texturen in de blauwe kleurtinten dan ook goed te zien De verticale zijden van de omranding zijn juist gebrokkeld, zodat er een ruwer en natuurlijk uiterlijk ontstaat. Het liggende deel is verder bedekt met potgrond voor eventuele beplanting. Voor het staande deel zijn twee strakke, maar wel iets gebogen, glasplaten gebruikt. Deze zijn elk in een eigen tint blauw uitgevoerd. De voorste glasplaat is doorzichtig en bevat een persoonlijke spreuk en afbeelding. De hogere glazen letterplaat daarachter is ondoorzichtig, maar laat nog wel licht door. Hier zijn de naam en data op geplaatst. Als extra persoonlijke toevoeging is er ook een glazen foto, net voor de rechter glasplaat op de natuurstenen band geplaatst.

Grafsteen met kleuren van de oceaanfoto 1
Grafsteen met kleuren van de oceaan foto 1
Grafsteen met kleuren van de oceaan foto 2
Grafsteen met kleuren van de oceaan foto 3
Grafsteen met kleuren van de oceaan foto 4
Grafsteen met kleuren van de oceaan foto 5

Gedenksteen algemeen graf van Azul Macauba

Deze gedenksteen heeft een passend formaat voor gebruik op een algemeen graf. De bijzondere steensoort Azul Macauba heeft zeeblauwe kleuren en dat maakt de steen rustiek en vriendelijk. Om deze rustieke sfeer te versterken is de bovenzijde glad en zijn de randen wat zachter gemaakt, zodat de kleuren extra goed uitkomen. De gehakte zijden geven een mooi tegengewicht aan het geheel en de steen blijft hiermee zijn rustieke sfeer behouden. De bovenzijde is voorzien van wit ingeschilderde letters, maar samen met onze vormgever kunnen we al uw wensen verwerken. Zo maken wij een passende en unieke gedenksteen samen met u.

Gedenksteen algemeen graf van Azul Macauba foto 1

Lichte ruwe gedenksteen en blauw glas

De ruwe witte lettersteen heeft her en der subtiele lichtblauwe accenten. Behalve dat dit fraaie exemplaar aan de onderzijde egaal is gemaakt heeft deze verder geen bewerking ondergaan. Daarom oogt het geheel heel puur. Voor de ruwe steen is een glasplaat geplaatst. Deze is blauw en heeft een gesmolten structuur, waardoor deze nog maar deels doorzichtig is. De witte geëmailleerde teksten zijn hierdoor goed leesbaar, maar bovenal past de ruwe uitstraling van de glasplaat zo heel goed in het geheel. Als grafbedekking is gekozen voor zacht-grijze losse stenen met beplanting, met daaromheen een omranding van natuursteen met ruw gehakte zijden.

Lichte ruwe gedenksteen en blauw glasfoto 1
Lichte ruwe gedenksteen en blauw glas foto 1
Lichte ruwe gedenksteen en blauw glas foto 2
Lichte ruwe gedenksteen en blauw glas foto 3

Grafsteen van Azul Macauba natuursteen

Deze grafsteen is gemaakt van de zeldzame steensoort Azul Macauba. Het is een steensoort bestaande uit verschillende blauwe tinten. De omranding bestaat uit ruwe brokken van deze zelfde steensoort.

Grafsteen van Azul Macauba natuursteen foto 1
Grafsteen van Azul Macauba natuursteen foto 1
Grafsteen van Azul Macauba natuursteen foto 2

Blauwe grafsteen van Azul Macauba

De grafsteen is van blauw Azul Macauba natuursteen. Blauw natuursteen staat voor veel mensen symbool voor de zee en de lucht. De gekapte bovenkant geeft het geheel een natuurlijke uitstraling.

Blauwe grafsteen van Azul Macaubafoto 1
Blauwe grafsteen van Azul Macauba foto 1
Blauwe grafsteen van Azul Macauba foto 2