Lichte ruwe gedenksteen en blauw glas

De ruwe witte lettersteen heeft her en der subtiele lichtblauwe accenten. Behalve dat dit fraaie exemplaar aan de onderzijde egaal is gemaakt heeft deze verder geen bewerking ondergaan. Daarom oogt het geheel heel puur. Voor de ruwe steen is een glaspl... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34674
Collectie Beelden en Symbolen, Eenvoudig tot bijzonder, Jong en eigentijds, Kleurrijk, Lichte grafstenen, Natuurlijk, Ruwe steen
Dieren Dieren 3d, Vogel
Graftype Enkel, Enkele grafsteen - met vloer, Kort graf
Kleur Blauw, Grijs, Kleurrijk, licht, Wit
Liggende deel Natuursteen
Materiaal Glas, Ruwe steen
Natuursteen kleuren Wit/gebroken wit
Staande deel Natuurlijk en glas
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

De ruwe witte lettersteen heeft her en der subtiele lichtblauwe accenten. Behalve dat dit fraaie exemplaar aan de onderzijde egaal is gemaakt heeft deze verder geen bewerking ondergaan. Daarom oogt het geheel heel puur. Voor de ruwe steen is een glasplaat geplaatst. Deze is blauw en heeft een gesmolten structuur, waardoor deze nog maar deels doorzichtig is. De witte geëmailleerde teksten zijn hierdoor goed leesbaar, maar bovenal past de ruwe uitstraling van de glasplaat zo heel goed in het geheel. Als grafbedekking is gekozen voor zacht-grijze losse stenen met beplanting, met daaromheen een omranding van natuursteen met ruw gehakte zijden.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.