Interactief gedenken Alsof je weer even bij ons bent

Iedere nabestaande heeft vanaf nu de mogelijkheid om zijn/haar eigen persoonlijke herinnering tot leven te brengen in de vorm van tekst, beeld en geluid op onze digitale grafsteen. Alleen of samen met anderen kunt u uw herinneringen en bijzondere momenten bekijken en opnieuw beleven.

We hebben een nieuw soort gedenkteken ontworpen en ontwikkeld dat bewegende herinneringen vertoont en wordt aangedreven door beweging.

We willen met deze nieuwe manier van gedenken het bezoek aan de begraafplaats “leuker” maken. Door als nabestaanden persoonlijke muziek, video’s en foto’s af te spelen op de digitale grafsteen en met elkaar te delen wordt het herdenken op de begraafplaats een beleving van herinneringen.

interactief gedenken den hollandsche gedenktekens

Het interactieve monument – “De digitale grafsteen”

Het interactieve monument kan geplaatst worden op iedere begraafplaats. Bij ons standaard digitaal grafmonument, met voet, zijn de afmetingen 40 cm bij 100 cm. Vanzelfsprekend kunnen we de voet van het digitale grafmonument op maat maken zodat deze voldoet aan de eisen van de begraafplaats.

De bedenker aan het woord

“Wij willen bij Den Hollandsche mensen bekend maken met een nieuwe wereld van gedenken. Als je nu om je heen kijkt, zie je dat veel gedenktekens hard en statisch zijn. Wij willen dit veranderen door meer dynamiek in gedenktekens te brengen. Dynamiek door beweging en het opwekken van energie, om zo herinneringen via het interactieve gedenkteken te laten horen en zien.

interactief gedenken den hollandsche gedenktekens wim tersteege
Samen met de familie kun je steeds nieuwe beelden, geluiden en herinneringen kiezen. Hierdoor willen we ook jongere generaties aanspreken en hen bewegen om vaker de begraafplaats te bezoeken. Stel je voor dat een kind aan de ouders vraagt: ‘zullen we naar opa gaan en mag ik dan draaien? Ik wil hem graag zien!’ Dat is toch prachtig?”

Naar herinneringen kijken en luisteren

Iedereen heeft bepaalde herinneringen aan muzieknummers, gebeurtenissen of momenten in het leven. Dit zijn de momenten waar u nog vaak aan terug denkt en u helpen bij het verwerken van het verdriet.

Door deze met uw smartphone te uploaden kunt u tijdens uw bezoeken aan het graf de momenten in uw gedachten nog even opnieuw beleven. We hopen u hiermee te helpen om uw verdriet te verwerken en de herinnering levend te houden. U kunt de inhoud te allen tijde veranderen en delen met familie en vrienden.

interactief gedenken den hollandsche gedenktekens muziek afspelen
interactief gedenken den hollandsche gedenktekens foto's en video's bekijken en afspelen
interactief gedenken den hollandsche gedenktekens verlichte tekst spreuk

Het werkt allemaal erg eenvoudig

Het werkt allemaal erg eenvoudig en is geheel milieuvriendelijk. Door aan het wiel te draaien wekt u zelf stroom op. Na even draaien hoort u al snel uw favoriete stukje muziek en kunt u de persoonlijke geplaatste foto’s en/of video’s bekijken.

Persoonlijke tekst aan de zijkant met eventuele verlichting

De persoonlijk tekst aan de zijkant van het gedenkteken maakt het gedenkteken extra persoonlijk. De tekst wordt met een laser uit het cortenstaal gesneden en kan worden verlicht met led verlichting. U kunt de verlichting zelf aan of uit schakelen.

Het nieuwe gedenkconcept van Den Hollandsche in de media

Groenlicht van de VARA – Video

Op 1 mei waren wij met het interactieve gedenkteken te zien het programma Groen Licht van de VARA. U kunt de aflevering op elk tijdstip terugkijken bij de VARA online. Bekijk de aflevering, vanaf 14:52 ziet u de rapportage over ons interactieve gedenkteken.

interactief gedenken den hollandsche gedenktekens in de media

De stentor – Artikel en Video

Martijn van der Veen, mede-eigenaar van het gedenkstenenbedrijf Den Hollandsche – met een vestiging in Wezep – is trots op ‘zijn’ nieuwe, digitale grafsteen. Een gedenksteen met een beeldscherm en een draaiwiel. ,,Met dat wiel wek je energie op. Tien seconden draaien is genoeg om beelden en geluid af te spelen en de letters op het graf op te laten lichten”, zegt hij. ,,Zonder accu, zonder batterij, heel natuurvriendelijk. En je hoeft geen elektriciteit op de begraafplaats aan te brengen.”
Lees het gehele artikel en bekijk de video online
op de website van de Stentor.

Meer weten of in het echt bekijken?

schets interactief gedenken den hollandsche gedenktekens

Wilt u graag meer weten over ons interactieve gedenkteken of deze in het echt komen bekijken in één van de acht inspiratiewinkels?

Stel gerust uw vraag via de mail of bel ons op 0481 371 333.
Selecteer hier een inspiratiewinkel bij u in de buurt.