Natuurlijke stenen

Onze collectie natuurlijke stenen bestaat uit grafmonumenten vaak vormgegeven met natuurlijke of ruwe vormen, licht- of onbewerkte stenen en veel groen. Het gaat hier vooral om de stijl, waarbij het ook voorkomt dat er niet-natuurlijke elementen in gedenktekens zijn verwerkt. Wij bieden ook gedenktekens die geheel uit natuurlijke elementen bestaan.

Grafmonument met zwerfkeien

Grafmonument met Deense zwerfkeien. Het monument is aangekleed met bloemen van cortenstaal. Accessoires als bloemen, vogels etc. kunnen op maat gemaakt worden waardoor u het monument persoonlijk kunt maken.

Grafmonument met zwerfkeienfoto 1
Grafmonument met zwerfkeien foto 1
Grafmonument met zwerfkeien foto 2

Natuurlijke steen met bronzen accessoires

Sasso verde is een natuursteensoort met een rustieke uitstraling. Deze natuurlijke steen bestaat uit een ruw exemplaar van Sasso verde die uit onze collectie is geselecteerd. Daaromheen is het monument ontworpen. Het natuurlijke thema is bij het ontwerp consequent doorgevoerd in alle andere onderdelen. Zo is de omranding gemaakt van leisteen, wat zorgt voor een duidelijke afkadering, maar wel met de natuurlijke grove structuur van het oppervlak van het leisteen. Het liggende deel is daarbij bedenkt met potgrond voor extra beplanting en bevat daarnaast ook split. Dit biedt ook voldoende ruimte voor passende accessoires van brons of wasgietwerk. De naam is op deze natuurlijke steen met een fraai bronzen plaatje aangebracht.

Natuurlijke steen met bronzen accessoires foto 1

Natuurlijke steen

Natuurlijke steen met ruwe keien en beplanting op de grafbedekking. De afbeelding van de reiger is prachtig versmolten in glas. De siergrassen achter de glasplaat benadrukken het natuurlijke karakter van dit gedenkteken.

Natuurlijk gedenktekenfoto 1
Natuurlijke steen foto 1
Natuurlijke steen foto 2

Natuurlijke steen van leisteen

In dit gedenkteken zijn bijna alle elementen van leisteen gemaakt. Leisteen is een warme natuursteensoort die een wat ruwe structuur heeft en een levendige grijs-bruine kleur. Het leisteen is op het liggende deel toegepast in dunne banden die zorgen voor de omranding en de verschillende vakken. De tussenruimte is voornamelijk opgevuld met grijs split, wat zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Zoals op de foto is te zien, kan groene beplanting veel doen om het vlak iets te breken en een natuurlijke uitstraling te geven. De lettersteen is ook van leisteen en hierop is de bruine kleurtint duidelijk te zien. De naam en datum zijn aangebracht met bronzen letters en cijfers. Hierbij past ook de bronzen lantaarn.

Natuurlijke steen van leisteen foto 1
Natuurlijke steen van leisteen foto 1
Natuurlijke steen van leisteen foto 2
Natuurlijke steen van leisteen foto 3
Natuurlijke steen van leisteen foto 4
Natuurlijke steen van leisteen foto 5

Zwerfkei met ruwe stenen

Zwerfkei met onbewerkte keien en een grafomranding van leisteen.

Zwerfkei met ruwe stenenfoto 1
Zwerfkei met ruwe stenen foto 1
Zwerfkei met ruwe stenen foto 2
Zwerfkei met ruwe stenen foto 3