Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Gedenkteken met losse stenen en versteend hout

Gedenkteken met losse stenen en versteend hout foto 1
Een gedenkteken met puur natuurlijke elementen. Het belangrijkste deel van dit gedenkteken wordt gevormd door de twee versteend hout exemplaren. Deze unieke stenen zijn door de natuur gevormd in de loop van miljoenen jaren. Vroeger waren het boomstamme... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 31431
Artikelnummer 15799
Collectie Jong en eigentijds, Natuurlijk, Puur natuur
Kleur Beige, licht
Lettersoort Losse letters
Materiaal Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Onderdeel Omranding
Productgroep Grafmonumenten
Productsoort Fotoartikel, Ruwe steen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Een gedenkteken met puur natuurlijke elementen. Het belangrijkste deel van dit gedenkteken wordt gevormd door de twee versteend hout exemplaren. Deze unieke stenen zijn door de natuur gevormd in de loop van miljoenen jaren. Vroeger waren het boomstammen, nu zijn ze inmiddels versteend en daardoor heel passende ornamenten geworden voor een natuurlijk gedenkteken als deze. Omdat geen enkel exemplaar exact hetzelfde is, adviseren we mensen altijd om zelf een keuze uit de collectie te maken. Elk gedenkteken met versteend hout is hier altijd uniek. De linker steen is voorzien van letters van cortenstaal en er is een foto toegevoegd. Het liggende deel is ook geheel natuurlijk ingericht en bevat een omranding van kleine en grote losse stenen. Door extra beplanting toe te voegen, wordt de natuurlijke uitstraling nog verder benadrukt.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.