Grafkunst gedenkteken met oneinigheidssymbool

Een bijzonder en uniek gedenkteken, waarbij is uitgegaan van het aangeleverde ontwerp door de familie. Op basis van dit ontwerp is het glaskunstwerk gemaakt van het oneindigheidssymbool. Hiervoor is een speciale glasbewerkingstechniek gebruikt, waarbij... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34104
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Jong en eigentijds, Kunstenaars, Met bijzondere betekenis
Glas Glasfusing
Graftype Enkel
Materiaal Glas
Onderdeel Zuilen
Productsoort Ruwe steen
Steensoort Leisteen
Symboliek Oneindig

Productomschrijving

Een bijzonder en uniek gedenkteken, waarbij is uitgegaan van het aangeleverde ontwerp door de familie. Op basis van dit ontwerp is het glaskunstwerk gemaakt van het oneindigheidssymbool. Hiervoor is een speciale glasbewerkingstechniek gebruikt, waarbij meerdere stukken gekleurd glas met elkaar worden versmolten. Het kleurrijke kunstwerk wordt gedragen door twee ruwe zuilen van leisteen die elk een unieke vorm hebben. Slechts een klein bronzen plaatje op de rechter zuil bevat naam en datums en draagt zo op een heel ingetogen manier bij aan de identiteit van het gedenkteken.
Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.