Natuurlijk gedenkteken met blauwe glazen vogel

Met glas zijn er oneindig veel mogelijkheden om een gedenkteken persoonlijk te maken. Voeg daar een zuil van versteend hout bij en u heeft echt een uniek gedenkteken. Bij dit gedenkteken is gekozen voor een heel subtiele maar strakke omranding van rvs... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34936
Collectie Bijzonder persoonlijk, Met bijzondere betekenis, Natuurlijk
Dieren Dieren 3d, Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Blauw, Kleurrijk
Liggende deel Geheel beplanting, RVS
Materiaal Glas, Hout, Versteend hout
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk en glas, Versteend hout en glas
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Met glas zijn er oneindig veel mogelijkheden om een gedenkteken persoonlijk te maken. Voeg daar een zuil van versteend hout bij en u heeft echt een uniek gedenkteken. Bij dit gedenkteken is gekozen voor een heel subtiele maar strakke omranding van rvs. Deze valt bijna niet op, maar zorgt er wel voor dat de grafbedekking van Frans boomschors netjes op de zerk blijft. De zuil van versteend hout komt uit onze collectie en is, omdat dit exemplaar over de loop van duizenden jaren door de natuur is gevormd, uniek. Vlak voor de zuil staat een letterplaat van blauw glas. Hierop zijn de teksten met wit emaille aangebracht. Door de achtergrond van het versteende hout is de witte tekst op het transparante blauwe glas goed te lezen. Boven in de glazen letterplaat is een uitsnede van een vogel gemaakt. Deze vogel is in een iets uitvergrote versie toegevoegd op de zuil achter de letterplaat.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.