Natuurlijke grafzerk met versteend hout

Moderne lijnen combineren goed met natuurlijke, organische vormen. De grafzerk is geheel omrand met cortenstaal. Dit staal kenmerkt zich door de snelle roestvorming aan het oppervlak. Dit geeft het staal enerzijds een natuurlijke bescherming tegen de e... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 26838
Collectie Grafzerken
Graftype Grafzerken
Liggende deel Cortenstaal
Materiaal Hout, Versteend hout

Productomschrijving

Moderne lijnen combineren goed met natuurlijke, organische vormen. De grafzerk is geheel omrand met cortenstaal. Dit staal kenmerkt zich door de snelle roestvorming aan het oppervlak. Dit geeft het staal enerzijds een natuurlijke bescherming tegen de elementen, anderzijds krijgt het ook een prachtige oranje-bruine kleur. Aan de voorzijde van het graf bevindt zich een zwartbruine lantaarn, die in weer en wind kan blijven branden. Op de ronde schijf van versteend hout zijn de teksten en datums met verheven letters van brons aangebracht. Het versteende hout is bovendien uniek, omdat dit bijzondere materiaal als boomstam in de grond over de duur van miljoenen jaren is versteend en zo hard als graniet is geworden. De natuurlijke uitstraling van het graf wordt versterkt door de aangebrachte beplanting van Sedum. Het Sedum zorgt voor een mooi groen contrast tegenover de bruintinten in het monument.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.