Grafzerk voorbeeldentraditionele en moderne grafzerken

In de online collectie grafzerken binnen ons assortiment vindt u zowel de traditionele grafzerk als de moderne grafsteen. Vanwege de grote verscheidenheid aan wensen en voorkeuren van de mensen die wij helpen is dit een grote collectie met grafzerken voorbeelden geworden. Met de grafzerk bedoelen wij grafstenen die voornamelijk uit een liggend deel bestaan. Omdat we alles op maat voor u kunnen ontwerpen en maken, vindt u ook enkele voorbeelden in deze categorie met staande delen. Zo bieden wij hier een iets breder perspectief.

Wat is een grafzerk?

Er is vaak verwarring over de naam grafmonument, grafsteen en grafzerk. Ook worden deze namen veel door elkaar heen gebruikt. Als men spreekt van een grafzerk dan heeft men het over het liggende deel van een grafmonument. Dit liggende deel bestaat uit een massief stuk natuursteen dat vlak, of licht hellend, wordt geplaatst. Een zerk kan onderdeel zijn van een grafsteen, hierbij bestaat het monument dan ook uit een staand gedeelte, ook “stele” genoemd. Indien er uitsluitend een liggend deel wordt geplaatst dan spreekt men van een zerk. In België wordt de benaming zerk of grafzerken vaak gebruikt als alternatief voor een grafmonument.

Wat kost een grafzerk?

De prijs van een grafzerk hangt af van een groot aantal factoren. Ten eerste is de keuze voor het materiaal een belangrijke factor. Ook is hoeveelheid materiaal van invloed op de prijs. Tot slot zijn de keuze van de soort belettering (gezandstraalde letter of bronzen letters) en toevoeging van accessoires belangrijk. Wilt u meer weten over onze prijzen? We vertellen u hier graag hoe onze prijzen tot stand komen.

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan het monument met de grootste zorg en aandacht te ontwerpen en te plaatsen. Families die bij ons een grafzerk hebben aangekocht beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.