Rvs grafsteen met hoefijzer en hart

Het komt niet vaak voor dat een grafmonument in zijn geheel van rvs wordt gemaakt. Meestal gaat het om een element van rvs op een basis van natuursteen. Deze grafsteen is echter wel compleet van rvs. Door het strakke rvs oppervlak van het liggende deel... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34086
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Exclusief, Hartvormige lettersteen, Jong en eigentijds, Kunstenaars, Modern
Glas Blauw
Graftype Enkel
Materiaal Glas, RVS
Symboliek Hart, Hoefijzer
Vorm hart

Productomschrijving

Het komt niet vaak voor dat een grafmonument in zijn geheel van rvs wordt gemaakt. Meestal gaat het om een element van rvs op een basis van natuursteen. Deze grafsteen is echter wel compleet van rvs. Door het strakke rvs oppervlak van het liggende deel oogt de grafsteen bijna surrealistisch modern. In de zerk zijn de naam, data en een groot hart uitgesneden. De hartvorm dient als bloemvak. Het staande is natuurlijk heel speciaal door de grote hoefijzervorm van rvs. Daarbinnen is een glasplaat gezet, die aan de achterzijde ondoorzichtig is gemaakt. Zo is de persoonlijke tekst goed zichtbaar en komt de lichte groenblauwe kleur mooi naar voren.
Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

RVS
RVS staat voor “Roest Vast Staal” en staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De fraaie metaalkleur geeft RVS een heel eigentijdse en vaak ook stoere uitstraling. Het bijzondere van dit materiaal is dat we er veel creatieve en persoonlijke ontwerpen mee kunnen maken.

Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.